Αλλαγή στάσης από Ουρσουζίδη, υπερψηφίζει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Αλλαγή στάσης από Ουρσουζίδη, υπερψηφίζει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Μειώθηκαν κι άλλο τα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που προέβαλλαν ενστάσεις για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, με τον Γιώργο Ουρσουζίδη να υπερψηφίζει το επίμαχο άρθρο, ασκώντας παράλληλα κριτική σε όσους «βιάστηκαν να πουν το “ναι”».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αλλαγές που προτάθηκαν και υιοθετήθηκαν από την Θεανώ Φωτίου αναφορικά με την ιεράρχηση των υποψηφίων αναδόχων και η οποία αντικαταστάθηκε με τη λογική της εξέτασης κάθε παιδιού κατά περίπτωση (σ.σ. ad hoc), παρουσιάστηκε θετικός ως προς τη ψήφιση του άρθρου 8. «Πηγαίνουμε πλέον με βάση το πώς θα κρίνουν κατά περίπτωση -ad hoc- οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι εποπτεύουσες αρχές, ενώ τίθεται ως κυρίαρχο στοιχείο κρίσης στην επιλογή αναδόχου για τη βέλτιστη ανάδοχη κατάσταση του παιδιού η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που αποτελεί νόμο του κράτους μας από το 1992» είπε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής ο κ. Ουρσουζίδης.

Εξήγησε δε ότι το ζήτημα που προέκυψε για το άρθρο 8, δεν αφορούσε στην ερμηνεία των όρων «αναδοχής» και «υιοθεσίας», αλλά στο περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αναπτυχθούν παιδιά στην ευαίσθητη ηλικία τους, στη διασφάλιση του καλύτερου περιβάλλοντος, μέσα στο σπίτι, αλλά και έξω από αυτό. «Αυτό πλέον κρίνεται από τις ειδικές υπηρεσίες πρόνοιας με βάση τα δικαιώματα του παιδιού, όπως ρητά ορίζονται από τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού» σημείωσε.

Με βάση το σκεπτικό αυτό, δήλωσε ικανοποιημένος με τις βελτιώσεις που έγιναν στο επίμαχο άρθρο, αφήνοντας αιχμές για όσους «βιάστηκαν να πουν το “ναι”». Ουσιαστικά ο Γιώργος Ουρσουζίδης έστρεψε τα πυρά του κατά όσων τον επέκριναν, ψέγοντας το γεγονός ότι οι ίδιοι αποδέχτηκαν το επίδικο άρθρο στην αρχική του μορφή αλλά και τροποποιημένο. «Ειπώθηκαν υπερβολές – δεν θα ασχοληθώ – θα παραμείνω προσηλωμένος στην ουσία του νομοσχεδίου, που αφορά, στο ιερό δικαίωμα του παιδιού να ζήσει όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένο μετά από μια τραυματική εμπειρία, να επουλώσει τις πληγές» τόνισε.

Αξιοσημείωτο πως από τους παραπάνω από δέκα διαφωνούντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλέον έχουν απομείνει περίπου τέσσερις. Εκείνοι που μοιάζουν ανένδοτοι είναι οι Μιχελογιαννάκης, Μπόλαρης και Γεννιά, ενώ ο κ. Καραγιάννης φέρεται να μην έχει πάρει ακόμα την τελική του απόφαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter