Αλλαγή εκλογικού νόμου: Ο Βορίδης διέψευσε τα πρωτοσέλιδα «Παραπολιτικών» και «Νέων»

Αλλαγή εκλογικού νόμου: Ο Βορίδης διέψευσε τα πρωτοσέλιδα «Παραπολιτικών» και «Νέων»

Σε δυσάρεστη εμπειρία εξελίσσεται για τον Μάκη Βορίδη η σημερινή του παρουσία στην Ολομέλεια της Βουλής, καθώς είναι αναγκασμένος είτε να υπερασπιστεί διατάξεις, όπως η «νυχτερινή» τροπολογία με τις συνταγματικές ακροβασίες κατά του Τύπου, είτε να «αδειάσει» τον Γιώργο Πατούλη για το πλαστό διδακτορικό ή να πάρει σαφείς αποστάσεις από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, οι οποίες επιμένουν και αναπαράγουν την κυβερνητική πρόθεση εκ νέου τροποποίησης του εκλογικού νόμου.

Διαβάστε επίσης: Ραγκούσης για την τροπολογία φίμωσης του Τύπου: «Έρχεστε σαν τους κλέφτες και νομοθετείτε δήθεν για το “Μακελειό”»

Ο Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει σε σχέση με τα αλλεπάλληλα δημοσιεύματα του φίλα προσκείμενου στην κυβέρνηση Τύπου περί νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Είναι μεγάλη η συζήτηση που έχετε αφήσει και έχει γίνει στη χώρα το τελευταίο διάστημα για την αναμενόμενη πια αλλαγή του εκλογικού νόμου που εσείς αλλάξατε» είπε και έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Πότε θα φτάσετε στο σημείο να γελοιοποιήσετε κι άλλο τους θεσμούς; Πότε θα αυτογελοιοποιηθείτε φέρνοντας αυτήν την αλλαγή στον ήδη αλλαγμένο εκλογικό νόμο;»

Διαβάστε επίσης: «Άδειασμα» Βορίδη σε Πατούλη για το πλαστό διδακτορικό: «Δεν υιοθετώ και δεν απορρίπτω…»

«Ποιος γελοιοποιείται τώρα;»

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο κ. Βορίδης έκανε λόγο για γελοιοποίηση του πολιτικού αντιπάλου λόγω επίκλησης δημοσιογραφικών διαρροών, αγνοώντας πιθανώς πως με τον ισχυρισμό αυτόν συμπαρασύρονται και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες που το περασμένο Σάββατο είχαν πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» περί νέας τροποποίησης του εκλογικού νόμου. Εν προκειμένω, τις εφημερίδες «Παραπολιτικά» και «Νέα».

«Ξέρετε, εγώ βρίσκω γελοίο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μου λέει εμένα για γελοιοποίηση την ώρα που δεν έχουμε πει τίποτα εμείς για το θέμα αυτό» αντέτεινε αρχικά ο υπουργός, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων.

Διευκρίνισε δε πως η προηγούμενη τοποθέτηση του αδικεί την κυβέρνηση γιατί ο πρωθυπουργός «για το ζήτημα αυτό έχει τοποθετηθεί 17 φορές». «Ποιος γελοιοποιείται τώρα κ. Ραγκούση;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος: «Κι εσείς τι είστε που αναπαράγετε τις διαρροές εδώ; Είστε σοβαροί; Θέλετε να σας παίρνουμε στα σοβαρά όταν έρχεστε και μας μιλάτε για τις διαρροές;».

«Θα είστε οι γελοίοι της Μεταπολίτευσης»

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε και πάλι ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως μετά την απάντηση του υπουργού, εάν η κυβέρνηση προχωρήσει τελικά σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε θα πρόκειται για «τη μεγαλύτερη πράξη αυτογελοιοποίησης».

«Συμφωνούμε, λοιπόν, πως μετά την απάντηση που δώσατε, εάν φέρετε αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα είστε οι γελοίοι της Μεταπολίτευσης. Θα έχετε διαπράξει τη μεγαλύτερη πράξη αυτογελοιοποίησης κυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα πρωτοσέλιδα:

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter