Αλλαγή πλεύσης από ΠΟΥ: Μάσκες παντού και οι εμβολιασμένοι!

Αλλαγή πλεύσης από ΠΟΥ: Μάσκες παντού και οι εμβολιασμένοι!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λόγω της «εξαιρετικά μεταδοτικής», μετάλλαξης «Δέλτα», ζητεί να επιστρέψει η χρήση μάσκας σε όλες τις χώρες ανεξάρτητα από το αν έχει κάποιος εμβολιαστεί ή όχι!

Η απαίτηση του ΠΟΥ έρχεται σε μια περίοδο που οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, των Ηνωμένων Πολιτειών του Ισραήλ, της Ισπανίας κλπ, έχουν σταματήσει σε μεγάλο βαθμό τη χρήση μάσκας και έχουν άρει περιορισμούς που σχετίζονται με τον περιορισμό της πανδημίας, καθώς οι καιρικές συνθήκες και σε κάποιο ποσοστό και οι εμβολιασμοί μετέφεραν μια εικόνα λήξης της πανδημίας.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς μόνο και μόνο επειδή έλαβαν και τις δύο δόσεις εμβολίου», δήλωσε η Δρ. Mariangela Simao, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ αρμόδια για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Οργανισμού στη Γενεύη.

«Μόνο το εμβόλιο δεν θα σταματήσει τη μετάδοση στην κοινότητα», προειδοποίησε η Simao, προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι πρέπει να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν μάσκες παντού, να βρίσκονται σε αεριζόμενους χώρους, να τηρούν την υγιεινή των χεριών, τις αποστάσεις, να αποφεύγουν τους συνωστισμούς. Συνεχίζεται η μετάδοση στην κοινότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter