Αλλαγή πλεύσης η Γερμανία: Απ’ την Ιαπωνία χαιρετίζει ο Σολτς την απόφαση αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Αλλαγή πλεύσης η Γερμανία: Απ’ την Ιαπωνία χαιρετίζει ο Σολτς την απόφαση αποστολής όπλων στην Ουκρανία

Για δεύτερη φορά ξαφνιάζει ο Γερμανός καγκελάριος με τον χαιρετισμό που απηύθυνε εξ’ Ιαπωνίας στην γερμανική Βουλή που επικύρωσε την απόφαση αποστολής βαρέων όπλων στην εμπόλεμη Ουκρανία. Ο λόγος για τον οποίο το γεγονός προκαλεί έκπληξη είναι διπλός: αφ’ ενός γιατί προχώρησε στην εν λόγω κίνηση στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Ιαπωνία, αφετέρου και κυριότερα γιατί μέχρι πρότινος η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον πόλεμο μέσω αποστολής στρατιωτικής βοήθειας αποτελούσε κόκκινη γραμμή για τη γερμανική κυβέρνηση.

«Είμαστε ευγνώμονες για την ξεκάθαρη στήριξη που έδωσε η Bundestag στην πολιτική που ασκεί η κυβέρνησή μου», δήλωσε παραδόξως ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό δείχνει ότι σε μια τόσο απαιτητική εποχή μπορεί να ακολουθήσει κανείς μια πολιτική στρατηγική την οποία συμμερίζονται πολλοί». Η βούληση της Γερμανίας να παραδώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία αποτελεί, σύμφωνα με τον καγκελάριο, «ευρεία απόφαση», η οποία συνδέεται με τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας. Η Bundestag έστειλε σήμερα ένα ξεκάθαρο μήνυμα, τόνισε ο κ. Σολτς.

Η γερμανική Βουλή επικύρωσε το αίτημα την στιγμή που ο γερμανικός όμιλος οπλικών συστημάτων Rheinmetall δήλωσε πρόθυμος να πουλήσει στην Ουκρανία 88 άρματα μάχης Leopard 1, τα οποία έχουν αποσυρθεί και δεν χρησιμοποιούνται από τον γερμανικό στρατό καθώς επίσης και 100 τεθωρακισμένα Marder τα οποία χρήζουν άμεσης επισκευής.

Η απόφαση της Γερμανίας να αποστείλει στρατιωτική βοήθεια έρχεται σε συνέχεια με την αντίστοιχη απόφαση άλλων δυτικών χωρών όπως οι ΗΠΑ, η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ολλανδία, και η Πολωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter