Αλλαγή ρητορικής από τον Οικονόμου για τις υποκλοπές

Αλλαγή ρητορικής από τον Οικονόμου για τις υποκλοπές

Για πρώτη φορά ο Οικονόμου δεν έκανε λόγο για μυθεύματα, ενώ επίσης δέχονται ότι υπάρχουν λίστες αλλά δεν ξέρουν εάν είναι αληθινές.

Αλλαγή στάσης; Αλλαγή αφηγήματος ή χαμηλοί τόνοι μπροστά σε ενδεχόμενες νέες αποκαλύψεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου και ίσως επιβεβαιώσουν την εμπλοκή και του ίδιου του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των υποκλοπών; Ο,τι και να σημαίνει η διαφαινόμενη αλλαγή στη ρητορική της κυβέρνησης στο θέμα των υποκλοπών, ήρθε διά στόματος κυβερνητικού εκπροσώπου και μάλιστα από την τηλεοπτική συχνότητα του Σκάι.

Ο κ. Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τις λίστες που έχει δημοσιεύσει το «Documento» τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά και οι εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», και για πρώτη φορά δεν έκανε λόγο για μυθεύματα: «Η Δικαιοσύνη θα φέρει την υπόθεση των παρακολουθήσεων στις πραγματικές της διαστάσεις. Δεν μπορεί να απαντήσει κανείς αν είναι πραγματικές οι λίστες».

Ο κ. Οικονόμου, ο οποίος δεν διακρίνεται, είναι γεγονός, και για τη συνέπεια όσων λέει, εγκατέλειψε την τακτική που ακολουθούσαν μέχρι χθες ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές ή υπουργοί, που έβγαιναν με συνεντεύξεις τους ως υπερασπιστές του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι όλα όσα δημοσιεύονται είναι μύθοι του Βαξεβάνη και της εφημερίδας του. Φυσικά, παρέλειπαν από τον λόγο τους τις υπόλοιπες εφημερίδες που είχαν ανάλογες δημοσιεύσεις, με την ντρίμπλα ότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη. Βέβαια, μέχρι χθες δεν δέχονταν καν ότι υπήρχαν λίστες, αλλά τελικά το «τροπάρι» άλλαξε και πλέον υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζουν αν οι λίστες είναι αληθινές. Φυσικά, για να μην τους αδικούμε, υπάρχουν και περιπτώσεις βουλευτών, όπως η κυρία Κεφαλογιάννη, ή υπουργών, όπως ο κ. Κικίλιας, που δεν υιοθέτησαν τη ρητορική του παραλόγου, όπως ο κ. Οικονόμου, και διαφοροποιήθηκαν πρώτοι.

Πάντως, ο κ. Οικονόμου για ακόμη μια φορά υποστήριξε στη συνέντευξή του στον Σκάι ότι και επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης. «Τα κακόβουλα λογισμικά υπήρχαν ήδη από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2017-2018» είπε, ενώ όσον αφορά την καταγγελία της Ολγας Γεροβασίλη κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν συνειδητοποιήσει πλέον τη ζημιά που έχει προκαλέσει το σκάνδαλο των υποκλοπών και προσωπικά στον πρωθυπουργό, στην κυβέρνηση, αλλά και στην προσπάθεια της Ν.Δ. να είναι ξανά στην πρώτη θέση στις επερχόμενες εκλογές. Εχουν αρχίσει τα κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης να ομολογούν τα πιο φανερά σημάδια από τις πληγές στην αξιοπιστία της κυβέρνησης. Ο υπουργός Επικρατείας, σε δηλώσεις του για την περίπτωση συνεργασίας της Ν.Δ. με άλλο κόμμα μετεκλογικά, ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι έχουν κοπεί οι γέφυρες κυρίως με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., και ρόλο έπαιξαν και οι παρακολουθήσεις.

πηγή: newsbreak.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter