Αλλαγή σκυτάλης στην Οικονομική Εισαγγελία με επικεφαλής τον Παναγιώτη Καψιμάλη

Αλλαγή σκυτάλης στην Οικονομική Εισαγγελία με επικεφαλής τον Παναγιώτη Καψιμάλη

Ο Παναγιώτης Καψιμάλης , γνωστός από τις αρχειοθετήσεις με τα «αδιευκρίνιστα ποσά» για Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο, είναι ο νέος επικεφαλής στην οικονομική Εισαγγελία.

Τον αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτη Καψιμάλη, επέλεξε το 11μελες Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε παρουσία της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, και της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Γεωργίας Αδειλίνη, ως νέο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, μετά την προαγωγή του προκατόχου του, Χρήστου Μπαρδάκη, σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Επιλέχτηκαν επίσης για την Οικονομική Εισαγγελία ως τακτικό μέλος η έμπειρη εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου, η οποία στο παρελθόν είχε διατελέσει και προϊσταμένη στην Εισαγγελία της Αθήνας και υπηρετούσε ήδη στην Οικονομική Εισαγγελία ως αναπληρωματική, καθώς και οι επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς, Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος και Μαρία Παπαδοπούλου για την Αθήνα, οι εισαγγελικοί λειτουργοί, Όλγα Ζαφειρίδου και Δήμητρα Τσιαρδιακλή για τη Θεσσαλονίκη .

Τα …αδιευκρίνιστα ποσά

Ο νέος επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας, Παν .Καψιμάλης, έγινε ευρέως γνωστός όταν με διατάξεις του είχε αρχειοθετήσει την έρευνα, για τυχόν εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, χαρακτηρίζοντας ως …αδιευκρίνιστα χρηματικά ποσά που συνδέονταν με λογαριασμούς των δύο πρώην Υπουργών Υγείας, χωρίς να θεωρεί ότι χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Οι σχετικές εισαγγελικές διατάξεις είχαν χαρακτηριστεί τότε από νομικούς κύκλους, ως μνημεία συγκάλυψης και προσπάθεια να γίνει «απονομή» αθωότητας στους ελεγχόμενους πρώην υπουργούς υγείας καθώς στηρίζονταν σε μια επιχειρηματολογία που αντιστρατεύεται την κοινή και τη νομική λογική..

Στη συνέχεια ο κ. Καψιμάλης διαβίβασε τον φάκελο με τα στοιχεία της υπόθεσης, που αφορούσαν τα «αδιευκρίνιστα ποσά», στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για φορολογικό έλεγχο.

Διαβάστε σχετικά: Δικολαβική αντίληψη και όχι εισαγγελική

Δικαστικό πραξικόπημα για χάρη του Άδωνη

Αδιευκρίνιστα ποσά και στην αρχειοθέτηση Αβραμόπουλου για Novartis: Κατάθεση 100.000 ευρώ από την πεθερά σε 500ευρα

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter