Άλλαξε διαδρομή Κυριάκο, οδηγείσαι σε αδιέξοδο

H νέα κυβέρνηση πιστή στις νεοφιλελεύθερες αρχές της, με μια αδικαιολόγητη ενέργεια ταράζει μια μια ακόμα φορά τα κοινωνικά νερά, λαμβάνοντας μια απόφαση που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων και -όπως συμβαίνει και σε μια σειρά από άλλες ενέργειές της- κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την ουσιαστική χρησιμότητά της.

Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιο με ένα έμμισθο, διορισμένο από την ίδια, Διοικητικό Συμβούλιο, είναι μια απόφαση που όχι απλά έχει προκαλέσει μια τρομακτική κοινωνική αντίθεση, αλλά ταυτόχρονα αναδεικνύει και την σχεδόν καθολική αποδοχή που έχει η νυν λειτουργία του οργανισμού. Το ΚΕΘΕΑ έχει την αναγνώριση από τον κοινωνικό ιστό για το έργο του, έχει μπόλικους συμμάχους στο πλευρό του, από πρώην εθισμένους ανθρώπους μέχρι πολιτικούς και κοινωνικούς σχηματισμούς που αντιτίθενται στην απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με αυτό.

Πρόκειται με άλλα λόγια, για έναν οργανισμό που έχει καταφέρει, μέσω της αυτοδιοικητικής του λειτουργίας αλλά και της αίσθησης συλλογικοποίησης που διέπει τον τρόπο που κάνει τα πράγματα, να έχει εδραιωθεί στα μυαλά της ελληνικής κοινωνίας ως μια δομή που υπερβαίνει τις παραδοσιακές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης.

Δείτε ολόκληρο το θέμα στο Κουτί της Πανδώρας

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.