Άλλαξε ρότα ο Κυριάκος μετά την γκάφα με το «nationality» – Δεν κατηγορεί πια την κυβέρνηση για παράδοση μακεδονικής εθνότητας

Άλλαξε ρότα ο Κυριάκος μετά την γκάφα με το «nationality» – Δεν κατηγορεί πια την κυβέρνηση για παράδοση μακεδονικής εθνότητας

Μετά τη λανθασμένη μετάφραση του όρου “nationality” κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία, ο πρόεδρος της ΝΔ απάλειψε τις αναφορές περί παράδοσης της μακεδονικής εθνότητας και κατηγορεί πλέον την κυβέρνηση για εκχώρηση της μακεδονικής ταυτότητας.

Την πρόθεση να διορθώσει τα λεκτικά του ατοπήματα παρουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτό πρέπει να του πιστωθεί. «Στις Βρυξέλλες, οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος παραδίδουν στα Σκόπια το ΝΑΤΟϊκό διαβατήριο. Και το έχουν κάνει έχοντας εκχωρήσει πριν τρεις εβδομάδες την μακεδονική ταυτότητα και τη μακεδονική γλώσσα» είπε, αναπροσαρμόζοντας την κατηγορία του προς την κυβέρνηση μετά το σάλο που είχε προκληθεί με την λανθασμένη μετάφραση του όρου “nationality”.

«Δώσαμε στους Έλληνες erga omnes το όνομα Μακεδονία και πήραμε την μακεδονική ταυτότητα είπε επί λέξει ο κ. Ζαεφ» ανέφερε διαβάζοντας απόσπασμα από συνέντευξη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ και παρέθεσε έναν ακόμα πολιτικό εξυπνακισμό: «Είστε επικίνδυνοι erga omnes για τα συμφέροντα της χώρας».

Να τονιστεί πως στην αρχή της ομιλίας του, επέκρινε τον πρωθυπουργό που απουσιάζει από τη διαδικασία. «Ο πρωθυπουργός θέλησε και πάλι να απουσιάζει» υπογράμμισε και έσπευσε να διευκρινίσει: «Ασφαλώς και γνωρίζω πού βρίσκεται ο κ. Τσίπρας. Δεν υπάρχει όμως καμία αμφιβολία ότι αυτή η συνεδρίαση θα μπορούσε να έχει προγραμματιστεί σε κάποια άλλη στιγμή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter