Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς

Αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς

*** Την ώρα που όλοι περίμεναν, χθες, την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, από το Μαξίμου έλεγαν ότι ο Μητσοτάκης… παίζει «strategic patience», στρατηγική υπομονή στα ελληνικά. Μπορεί να μην ξέρει πώς μαζεύουν τα αγγούρια, αλλά από strategic patience είναι διάνοια. Τελείωσε και το Κολάμπια, μην τα ξαναλέμε.
Για να τελειώνουμε, ο μόνος λόγος που δεν έγινε στην ώρα του ήταν οι πιέσεις που δεχόταν από τους οικονομικούς παράγοντες της χώρας, αυτούς, δηλαδή, που διοικούν και νομοθετούν.
Γιατί, τι νομίζατε ότι ο Μητσοτάκης αποφασίζει; Κούνια που σας κούναγε…

*** H διαρροή αυτή, ότι το Μέγαρο Μαξίμου δέχεται εξωθεσμικές πιέσεις για την παραμονή ή την είσοδο κάποιων στο υπουργικό συμβούλιο, προκάλεσε σοβαρό εκνευρισμό σε κάποιους υπουργούς που ούτε το ψάρι τους, λέει, δεν μπορούσαν να φάνε.

*** Και για να έχουμε καλό ερώτημα, γιατί ανασχηματισμός; Όλα καλά δεν πάνε; Αυτό τουλάχιστον μας λέει ο ΣΚΑΪ. Γιατί να βγάλεις κάποιον εκτός 11άδας όταν βάζει γκολ;

*** Και ότι τι; Με τον ανασχηματισμό θα γίνει πιο προοδευτική η κυβέρνηση; Πιο φιλελεύθερη; Πιο φιλική προς τον πολίτη; Τι; Τα ίδια με πριν, μην σου πω και χειρότερα.

*** Γιατί απορείτε με το θράσος τους ν’ αφήσουν εκτός σχολών 40.000 μαθητές. Το είχε πει ο άνθρωπος. «Τι πάει να πει όλοι στο Πανεπιστήμιο… Δεν είμαστε όλοι ίδιοι… δεν είμαστε όλοι ίσοι… Και δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ…».

*** Για να μην θυμηθώ τον ψυκτικό ή τον τεχνικό ανελκυστήρων από το Περιστέρι.

*** Και κάπως έτσι τρίβουν τα χέρια τους οι σχολάρχες. Ξεκίνησαν οι διαφημίσεις και τα πληρωμένα ρεπορτάζ στα κανάλια προς τους απελπισμένους γονείς που θ’ αναγκαστούν να πληρώσουν για να δουν τα παιδιά τους να φοιτούν σε ένα από τα εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ιδιωτικά ΙΕΚ και Κολλέγια.

*** Πέθανε και ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ένας, δεν τον ξέρετε. Κανένας δεν τον ήξερε. Δεν είχε επαφές με κανέναν, δεν είχε συνεργαστεί με κανέναν, δεν άνηκε σε κανένα κόμμα, δεν είχε κάνει μπίζνες με κανέναν, δεν είχε επαφές με δημοσιογράφους.
Απλά, μωρέ, το 1996 για λίγες ψήφους δεν έγινε πρωθυπουργός.

*** Φταίει που ήπιε μαζί του.
Φταίει που φορούσε φούστα.
Φταίει που έμοιαζε με 24.
Φταίει που τον ακολούθησε σπίτι της.
Τίποτα από τα παραπάνω δεν φταίει. Ο στραβοχυμένος εγκέφαλός σας φταίει, ηλίθιοι.
Ο βιασμός είναι βιασμός. Ηλίθιοι.

*** Αν, δε, ο βιαστής είναι φτωχός ξένος, τότε βγαίνουμε στα social media και φωνάζουμε «θάνατως στους κσαίνους» που δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί, αν είναι όμως πλούσιος ξένος τότε λέμε «τα ‘θελε ο κώλος της».

*** Ο Καμπουράκης μας είπε – από τον ΣΚΑΪ φυσικά – ότι οι αντιεμβολιαστές του Συντάγματος είναι αριστεροί, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες χώρες του πλανήτη που είναι ακροδεξιοί. Λίγες ώρες αργότερα οι φωτογραφίες από το συλλαλητήριο που έκαναν στο Σύνταγμα τον επιβεβαίωσαν.

*** Τουλάχιστον τους αναγνώρισε, ως ακροδεξιούς, ο Μάκης Βορίδης. Κάτι είναι κι αυτό, γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε. Πόντο στον Κώστα Ζαχαριάδη που τον ρώτησε στον αέρα του ΣΚΑΪ αν τους γνωρίζει κιόλας.

*** Τα μάθατε; Ο πρώην Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, αυτός μωρέ που έκανε αγκαλίτσες με τους χρυσαυγίτες, βρήκε το φάρμακο για τον κορονοϊό. Ο αγιασμός. Έβαλε σε ένα μπουκαλάκι και ψέκασε τους πιστούς. «Αυτό είναι το φάρμακο για κάθε αμαρτία όπως και το φάρμακο για τον κορονοϊό», έλεγε.
Τι ζούμε οι άνθρωποι.

*** Α! Ξέχασα. Ξεκίνησε και το Big Brother. Εννοείται πως δεν παρακολουθώ τέτοια τηλεοπτικά προϊόντα, αλλά μπήκα να δω τα βιογραφικά των παικτών. Ένας και ένας. Οι μισοί είναι influencer, τρομάρα τους, και οι άλλοι μισοί απόφοιτοι σχολών μακιγιάζ. Πήρε το μάτι του και έναν που δηλώνει, λέει, «καμάκι Σαντορίνης». Πώς λέμε πατάτα Νάξου; Ε, αυτό.

Η Ντάμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter