Επόμενο βήμα η ψήφιση στη Βουλή

Αλλάζει σελίδα ο ΕΔΟΕΑΠ – Συντριπτική η επικράτηση του «ναι» στην ψηφοφορία

Ολοκληρώθηκε κι επίσημα η τριήμερη ψηφοφορία του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν αποδέχονται το σχέδιο διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ.

Με συμμετοχή 6.127 ασφαλισμένων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με συντριπτική επικράτηση του «ναι», η ψηφοφορία έχει βάσει καταστατικού την απαραίτητη απαρτία.

Το «ναι» συγκέντρωσε 5.619 ψήφους, ενώ το «όχι» απέσπασε 350 ψήφους. Επίσης, βρέθηκαν 43 άκυρα-λευκά.

Έτσι, οι αλλαγές στο καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ είναι γεγονός. Με την υπερψήφιση και της τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στη Βουλή, ξεκινά η επόμενη μέρα για τον Οργανισμό στον οποίο πλέον εντάσσονται όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Καρούτζος: «Ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα»

«Τα μέλη του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) μίλησαν και έδωσαν εντολή με συντριπτική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση να προχωρήσουμε μπροστά» αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Νίκος Καρούτζος, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης ψηφοφορίας για την έγκριση των τροποποιήσεων στο καταστατικό του Οργανισμού.

Όπως τονίζει, «απομένει το τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει από πλευράς κυβέρνησης, η άμεση ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή και ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω του λογικές και πρακτικές του παρελθόντος, αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης».

«Δεν είναι η ώρα, όμως, για πανηγυρισμούς» επισημαίνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη ημέρα απαιτεί σκληρή δουλειά, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να γίνει ένας πρότυπος και σύγχρονος ασφαλιστικός Οργανισμός, που θα αξιοποιεί στο μέγιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας τους πόρους που διαθέτει προς όφελος των ασφαλισμένων του.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούτζο, «ο ΕΔΟΕΑΠ σώθηκε την τελευταία στιγμή με την αποφασιστική στάση των μελών του και γιατί στην κρίσιμη στιγμή ο κλάδος είχε την ευτυχία να έχει στην ηγεσία του συνδικαλιστές που βλέπουν μπροστά, χωρίς αγκυλώσεις».

Στο σημείο αυτό, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του σε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή, λέγοντας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά και τον Γ. Γραμματέα Γιώργο Σαββίδη, την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου και τον ΓΓ της ΕΣΗΕΑ Σταύρο Καπάκο, για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια να φτάσουμε σε λύση. Ειδικά, όμως, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μάρκο Γκανά, με τον οποίο περάσαμε ατελείωτες ώρες, προκειμένου να λύσουμε προβλήματα και να φτάσουμε να μεταφραστεί η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ σε νομοσχέδιο.

Επίσης, θέλω να αναφερθώ στα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, που μαζί πετύχαμε έναν μικρό άθλο: Παρά την έλλειψη πόρων και τον ανελέητο και ανέντιμο πόλεμο από το συνδικαλιστικό κατεστημένο -που αποτελεί ευτυχώς σήμερα μειοψηφία- να διατηρήσουμε σε λειτουργία το Ταμείο μας τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Τον Ταμία και πρώην πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ Βαγγέλη Τάτση, τη Γενική Γραμματέα του ΔΣ 'Αντζυ Σταθάτου, τον πρόεδρο ΤΥΠ Κωνσταντίνο Δαυλό, την Μαριάννα Βασιλάκου, τον Τάσο Παπαϊωάννου, αλλά και τους: Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Νεστορίδη και Μάκη Καταϊφτσή, με τους οποίους μπορεί να έχουμε διαφωνίες, αλλά στις κρίσιμες στιγμές λειτούργησαν πάντα ενωτικά και προς την κατεύθυνση της λύσης».

«Θεωρώ απολύτως ντροπιαστικό για τον κλάδο να υπάρχουν μέλη του ΔΣ των Ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ που δεν ψήφισαν. Γνωρίζω ότι ακόμα και σήμερα, μετά την ετυμηγορία των μελών του ΕΔΟΕΑΠ, θα υπάρξουν οι συνήθεις αντιρρησίες που το μόνο που ξέρουν είναι να πετροβολούν και να επιχειρούν να καταστρέφουν. Τους παραδίδω στην κρίση των συναδέλφων και ελπίζω έστω και εκ των υστέρων να αντιληφθούν την αξία της δημιουργικής δράσης. Ο ΕΔΟΕΑΠ γυρίζει σελίδα! Ας εργαστούμε όλοι μαζί για το νέο μεγάλο ΕΔΟΕΑΠ, που μας χωράει όλους!» σχολιάζει ο κ. Καρούτζος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.