Αλλάζει στάση η ΝΔ: Θεωρεί πως πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες – Τι είπε ο Νίκος Παππάς

Αλλάζει στάση η ΝΔ: Θεωρεί πως πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες – Τι είπε ο Νίκος Παππάς

Αλλάζει στάση η ΝΔ μέσω του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της, κ. Κυρανάκη.

Ο κ. Κυρανάκης μιλώντας την Πέμπτη στο Ραδιόφωνο 24/7 υπογράμμισε πως οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν ό,τι ακριβώς ορίζει ο νόμος, κάτι το οποίο κάνουν άλλωστε όλοι οι πολίτες.

Κληθείς να σχολιάσει την τιμή εκκίνησης των 35 εκατ. ευρώ που όρισε το ΕΣΡ για κάθε άδεια, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως «δεν είναι κάτι υπερβολικό» με βάση την αγορά και τα διαφημιστικά έσοδα. Όπως πρόσθεσε άλλωστε, «είναι για δέκα χρόνια».

Υπενθυμίζεται πως οι καναλάρχες έχουν προσφύγει στο ΣτΕ επιχειρώντας να μπλοκάρουν τη διενέργεια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες προκειμένου, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης πριν λίγες ημέρες, «να παρατείνουν το τζάμπα». Δηλαδή, να μην πληρώσουν ποτέ για την απόκτηση μιας εκ των 7 δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Με τις νέες προσφυγές που κατέθεσαν στο ΣτΕ οι καναλάρχες ζητούν ουσιαστικά την κήρυξη ως αντισυνταγματικών των αποφάσεων του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά με τις οποίες δρομολογήθηκαν οι αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών μετά την απόφαση του ΕΣΡ που καθόρισε τόσο τον αριθμό όσο και την τιμή εκκίνησης τους.

Η ΝΔ όταν έγινε γνωστή η προσφυγή είχε τρέξει να πάρει θέση υπέρ των καναλαρχών και δεν δίστασε φυσικά να επιτεθεί στον Νίκο Παππά.

Φαίνεται πως η ΝΔ δεν είχε συνειδητοποιήσει πως το ΕΣΡ ήταν αυτό που έκρινε και τον αριθμό των αδειών σε επτά, αλλά και την τιμή εκκίνησης στα 35 εκατ. ευρώ.

Τι είπε ο Νίκος Παππάς

Ως θετική αξιολογείται και θεωρείται πως σηματοδοτεί μία διαφοροποίηση η δήλωση του κ. Κυρανάκη, αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ. 

«Νομίζω ότι ένας παρατηρητής που κοιτάει παρακάτω από την επιφάνεια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης θα αντιληφθεί πως υπάρχει μια διαφοροποίηση της ΝΔ που φτάνει στη διατύπωση αυτή, η οποία απέχει πάρα πολύ από τις διατυπώσεις που έλεγαν πως έπρεπε να είναι απεριόριστος ο αριθμός ή ότι δεν υπήρχε θέμα καταβολής ποσού καθώς καλυπτόταν από τη Digea», επισήμανε ο κ. Παππάς.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Κυρανάκη, ότι τα 35 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν αποτελούν “υπερβολικό” τίμημα, ο κ. Παππάς είπε: «Αυτή η δήλωση καταγράφεται στα θετικά, ιδιαίτερα η δήλωση ότι αυτά τα 35 εκατομμύρια είναι ένα εύλογο τίμημα. Στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν ηθικά και θεσμικά όρια. Η θέση του κ. Κυρανάκη είναι για εμάς αυτονόητη και είναι θετικό ότι επαναλαμβάνεται και από τη δική τους τη μεριά. Το ΕΣΡ έχει αναφέρει πως θα υπάρχουν επτά άδειες και πλέον αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ είχε δηλώσει από τη δική του μεριά πως οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν όσα προβλέπονται από το νόμο, “όπως και όλοι οι πολίτες”. Σε ό,τι αφορά το τίμημα εκάστης άδειας , ο κ. Κυρανάκης έκρινε πως δεν είναι κάτι υπερβολικό “με βάση την αγορά και τα διαφημιστικά έσοδα”.

Σε ίδιο μήκος κύματος, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει: “Η αλλαγή στάση της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με το εύλογο τμήμα για τις τηλεοπτικές άδειες, είναι ένα θετικό γεγονός. Εχθές, ο κ. Κυρανάκης δήλωσε ότι οι υποψήφιοι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν, κι ότι το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ είναι λογικό. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ.

Καλούμε τη ΝΔ να μην υποχωρήσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, συμβάλλοντας, έτσι, εποικοδομητικά στον τερματισμό του πολυετούς καθεστώτος τηλεοπτικής ανομίας”. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter