Κορονοϊός: Αλλάζουν όλα σε πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ

Κορονοϊός: Αλλάζουν όλα σε πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης – Τι αναφέρει η νέα ΚΥΑ

Μπρος – πίσω φαίνεται να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναφορικά με τα όσα ισχύουν για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στην Ελλάδα.

Έτσι, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας, στους 9 μήνες επεκτείνεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 το πιστοποιητικό νόσησης έπειτα από την σύσταση της Κομισιόν.

Στην ΚΥΑ αναφέρεται πως πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν εμβολιαστεί για κορωνοϊό COVID-19 με την πρώτη δόση του εμβολίου των δύο (2) δόσεων, κατόπιν νοσούν από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό πλήρους κάλυψης ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Αναφορικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού αναφέρεται πως:

«Όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».

Δείτε εδώ αναλυτικά την ΚΥΑ

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter