Αλλάζουν τα φώτα της Ακρόπολης (Photos)

Αλλάζουν τα φώτα της Ακρόπολης (Photos)

Όλα έτοιμα για το ρέιβ πάρτι με τον Κυριάκο.

Ετοιμάζονται πυρετωδώς να μας αλλάξουν τα φώτα! Στην Ακρόπολη θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει την αλλαγή στον φωτισμό του μνημείου. Όλα αυτά στη σκιά των κρουσμάτων και της απόλυτης σιωπής της ηγεσίας του υπουργείου.

Αλλά η σημερινή μέρα είναι μέρα… επικοινωνιακού σόου κι όχι γκρίνιας.

Για τις ανάγκες του πάρτι που στήνει το υπουργείο Πολιτισμού, αγκαλιά με το Ίδρυμα Ωνάση, τοποθετήθηκαν φωτιστικά κανονάκια λέιζερ παντού μέσα στον ίδιο τον Παρθενώνα!

Φαίνεται ότι δεν αρκεί ο ίδιος ο φωτισμός του Βράχου από την εθνική μας φωτίστρια για να γίνει η εντυπωσιακή επίδειξη, αλλά χρειάστηκαν και έξτρα φωτορυθμικά για το σόου. Άγνωστο αν για αυτές τις παρεμβάσεις έχει υπάρξει κάποια μελέτη ή αν έχει δοθεί άδεια από το ΚΑΣ (λέμε τώρα…). Όλα για το σόου.

Υπερβολές, θα πει κάποιος καλοπροαίρετα. Είναι όμως; Μπορεί το όποιο συνεργείο να κάνει ό,τι θέλει στα μνημεία UNESCO χωρίς εγκεκριμένη μελέτη;

Ούτε φυσικά θα μας πει ποτέ κανείς πόσο στοίχισε το σόου.

Αλλά δεν βαριέστε, θα μας πουν. Αφού πληρώνει το Ίδρυμα, τι σας νοιάζει; Από την τσέπη σας τα παίρνει; Όχι. Αλλά δεν αισθάνεται κανείς ούτε μια τόση δα ντροπή που η πολιτεία εκχώρησε τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί του κορυφαίου μνημείο της χώρας σε έναν ιδιώτη (και δεν είναι ο μόνος και δεν είναι η πρώτη φορά); Ποιος έχασε την ντροπή του για να τη βρει το υπουργείο Πολιτισμού υπό τη ηγεσία της σημερινής υπουργού;

Μη γελιέστε, αυτά τα φωτορυθμικά είναι μόνο για τη βραδιά της γιορτής που στήνεται. Όπως εδώ και 2.000 χρόνια, η τακτική «άρτος και θέαμα» είναι πανταχού παρούσα: στιγμιαίες, εφήμερες απολαύσεις για το πόπολο, άντε και κανένα ξεροκόμματο-επίδομα, και την κάνουμε τη δουλίτσα μας. Ξεχνιέται ο κόσμος από τα δύσκολα της καθημερινότητας και προχωράμε κανονικά. Και η τακτική αυτή είναι από τις προσφιλέστερες στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και στην υπουργό πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

ΟΚ, θα πάρουμε ποπκόρν, θα βουλιάξουμε στις πολυθρόνες μας και θα απολαύσουμε το σόου. Άνθρωποι είμαστε και θα το χαρούμε. Και το ξεροκόμματο θα το πάρουμε, μη φανούμε και αχάριστοι.

Αλλά δεν θα αρκεστούμε σε αυτά! Θα τα διεκδικήσουμε ΟΛΑ όσα μας ανήκουν!

Μιλημένα – ξηγημένα!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter