Αλλεπάλληλα ραπίσματα στην κυβέρνηση

Αλλεπάλληλα ραπίσματα στην κυβέρνηση

Τα δημοσκοπικά δεδομένα αφήνουν πικρή γεύση στην κυβέρνηση για τη στήριξη που απολαβαίνει από τους πολίτες –κατρακυλά διαρκώς–, δείγμα του ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί την τριπλή κρίση και το αφήγημα που πλασάρει ότι λειτουργεί προς όφελος των πολιτών έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα.

Τα δημοσκοπικά δεδομένα αφήνουν πικρή γεύση στην κυβέρνηση για τη στήριξη που απολαβαίνει από τους πολίτες –κατρακυλά διαρκώς–, δείγμα του ότι είναι ανίκανη να διαχειριστεί την τριπλή κρίση και το αφήγημα που πλασάρει ότι λειτουργεί προς όφελος των πολιτών έχει φθαρεί ανεπανόρθωτα.

Χάνει στηρίγματά της από το εξωτερικό (επιθέσεις από τους Financial Times πρόσφατα για την αμνηστία φοροφυγάδων και τραπεζιτών και από τον γερμανικό Τύπο παλιότερα για το προσφυγικό) και πλέον τρίζει η στέρεη εμπιστοσύνη που

είχε χτίσει με συγκροτήματα ΜΜΕ (βασικός πυλώνας εδραίωσής της στην κοινή γνώμη), καθώς στις προειδοποιητικές βολές από Το Βήμα και το Mega προστέθηκε και η Καθημερινή με την επισήμανση ότι η κοινωνία είναι στα κάγκελα.

Η αλαζονεία της κυβέρνησης και των στελεχών της δέχεται αλλεπάλληλα χαστούκια που ούτε κάποιος μάγος της επικοινωνίας θα μπορούσε να διορθώσει / καλύψει. Η υπουργός Παιδείας διατυμπάνιζε διαρκώς ότι έχει υπερψηφιστεί το πρόγραμμα παιδείας της ΝΔ, αγνοεί ωστόσο ότι άλλα είναι τα συμφέροντα και ψηφοφόρων της ΝΔ.

Αφού νομοθέτησε την αναγνώριση πτυχίων των κολεγίων, την αύξηση εν μέσω πανδημίας του αριθμού των μαθητών στη σχολική αίθουσα και επέμεινε στα ανοιχτά σχολεία με απίθανες δικαιολογίες, η Νίκη Κεραμέως δέχτηκε χθες το προσωπικό χαστούκι από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απείχαν σε ποσοστά 90% και 95% από την ανάδειξη νέων υπηρεσιακών συμβουλίων. Η ΔΑΚΕ καθηγητών ήταν αντίθετη και μάλιστα τα μέλη της δεν συνεμορφώθησαν στη γραμμή των κομματικών στελεχών να ψηφίσουν ηλεκτρονικά.

Και το χαστούκι ήταν ισχυρότατο προς τον ίδιο τον πρόεδρο της κυβερνήσεως. Ενώ προωθούνται με την ευκαιρία πανδημίας νέες νομοθετικές ανατροπές στα εργασιακά και στα συνδικαλιστικά, η ψηφοφορία ήταν ουσιαστικά ο «πιλότος» για την εφαρμογή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στις συνδικαλιστικές διαδικασίες σύμφωνα με δηλώσεις Κεραμέως και sms στελεχών της ΝΔ.

Έχουν προηγηθεί κι άλλα χαστούκια στην αμετροέπεια της αποκαλούμενης «επιτελικής» κυβέρνησης. Η διαχείριση των φυσικών καταστροφών σε Εύβοια, Καρδίτσα. Οι ΜΕΘ που δωρίζονται και δεν λειτουργούν – δια στόματος του «γαλάζιου» αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη.

Το άνοιγμα του τουρισμού που εισέφερε περί τα 3-3,5 δισ. ευρώ προκαλεί πλέον νέο lockdown κόστους 4,5-5,5 δισ. ευρώ κατά Σταϊκούρα. Η ανάπτυξη όχι μόνο είναι ανύπαρκτη, αλλά και οι όποιες αποσπασματικές επενδύσεις είτε δεν αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά εργασίας και στην οικονομία είτε βλάπτουν ανεπανόρθωτα τα ισχυρά assets του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Οι προσλήψεις και η επένδυση στο δόγμα «νόμος και τάξη» προσφέρουν την ευάλωτη στις αντιδημοκρατικές και αντικοινωνικές εκδηλώσεις ασπίδα της καταστολής.

Όσο για τον πολιτισμό, την απόσπαση του μοναδικής αξίας βυζαντινού σταυροδρομίου στη Θεσσαλονίκη έχουν μείνει να υπερασπίζονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Λίνα Μενδώνη, ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος, ο εργολάβος της απόσπασης και αδελφός καθηγητή μέλους του ΚΑΣ που συμμετείχε στην ψηφοφορία, και ο εργολάβος του έργου που πληρώνεται ρήτρες εκατομμυρίων χωρίς να προσφέρει έργο.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκορπίζει εκατομμύρια στα κανάλια για βελτιώσει το επικοινωνιακό προφίλ, όταν εξασφαλίζει νομοθετική ασυλία στα τραπεζικά στελέχη για τα θαλασσοδάνεια, όταν εν μέσω πανδημίας περνά νέο πτωχευτικό κώδικα, εξυπηρετεί απροκάλυπτα ιδιωτικά συμφέροντα και σχεδιάζει ιδιωτικοποιήσεις σε υγεία και συγκοινωνίες –και χωρίς η αντιπολίτευση να του έχει βάλει ιδιαίτερες δυσκολίες– προφανώς εκτιμά ότι το δόγμα του σοκ θα του προσφέρει μακροημέρευση. Η δύναμη που εκκινούσε από τη φρέσκια εκλογή του εξατμίζεται και το σημείο βρασμού στην κοινωνία πλησιάζει επικίνδυνα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter