Αλλεργία

Αλλεργία

Βαριά η μορφή της αλλεργίας που διακατέχει την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και δυστυχώς ναι μεν η διάγνωση είχε γίνει πριν από τις εκλογές του 2019 αλλά αυτό δεν είχε γίνει ευρέως γνωστή στην ελληνική κοινωνία.

Και η αλλεργία αυτή των κυβερνητικών στελεχών και βέβαια του ίδιου του επικεφαλής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι απέναντι σε οτιδήποτε έχει σχέση με το κοινωνικό κράτος.

Την προηγούμενη χρονιά και μόλις μερικούς μήνες από την άνοδό τους στην εξουσία αρνήθηκαν να κάνουν τις απαιτούμενες προσλήψεις για ενίσχυση του ΕΣΥ. Η πανδημία δεν το βρήκε θωρακισμένο στον βαθμό που έπρεπε και χρειάστηκαν οι υπεράνθρωπες προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών για να κρατηθεί οριακά και να μην καταρρεύσει.

Παρά την τεράστια πίεση που δέχεται το ΕΣΥ η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται ακόμη και σήμερα να ενισχύσει τα νοσοκομεία, αναγκάζοντας ακόμη και τον διευθυντή του Βήματος, εφημερίδας φίλα προσκείμενης στην κυβερνώσα παράταξη, να διαμαρτυρηθεί σε βαθμό αντίστοιχο με αυτόν της αντιπολίτευσης.

Την ίδια αντιμετώπιση επιδεικνύει απέναντι και στη δημόσια εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, από τα νηπιαγωγεία έως τα πανεπιστήμια. Στόχος της η ενίσχυση ιδιωτικών κολεγίων αλλά και η μη μόρφωση των νέων. Εξαιρούνται βέβαια η έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα. Ξεδιάντροπα μάλιστα βάζει στο Τεχνικό και Οικονομικό Επιμελητήριο απόφοιτους κολεγίων τριετούς φοίτησης, αδιαφορώντας ακόμη και για τις έντονες αντιδράσεις ανθρώπων που πρόσκεινται στη δική της παράταξη.

Έχοντας περιορίσει δραστικά όλα τα κοινωνικά επιδόματα προς όσους έχουν ανάγκη σε μια περίοδο που ο τουρισμός με δική της ευθύνη καταστράφηκε και η ανεργία σε όλους τους κλάδους φτάνει σε επίπεδα υψηλότερα ακόμη και της πρώτης περιόδου των μνημονίων στις αρχές της δεκαετίας του 2010, έδειξε το αποκρουστικό της πρόσωπο απέναντι στους χαμηλόμισθους συνταξιούχους κόβοντάς τους τα δωρεάν φάρμακα.

Ανεξάρτητα αν αναγκάστηκε λόγω της κατακραυγής του συνόλου της αντιπολίτευσης αλλά και δικών του βουλευτών που δεν θα τολμούσαν να περάσουν ούτε απέξω από τις εκλογικές περιοχές τους , να αναβάλει για ένα χρόνο την εφαρμογή της περικοπής, φάνηκε η ολική αλλεργία που έχουν σε οποιοδήποτε κοινωνικό κράτος.

Αλλά αντίθετα δεν έχει κανενός είδους αλλεργία στις δωρεάν παροχές εκατομμύριων προς τους μεγαλοεπιχειρηματίες φίλους της, τους εκδότες των καλοπληρωμένων Μέσων Ενημέρωσης ή επίσης όταν χαρίζει χρυσά φιλέτα του δημοσίου.

Στις αλλεργίες δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία. Μόνη διέξοδος ώστε επιζήσουν οι πολίτες αυτής της χώρας, η απομάκρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter