Άλλες 1.200 κατοικίες στην Αττική στο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον»

Άλλες 1.200 κατοικίες στην Αττική στο «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον»

Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για το «Εξοικονομώ Κατ΄Οίκον» αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, λόγω της μεγάλης ζήτησης που προγράμματος. 

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση 1.200 κατοικιών και οδηγεί, σύμφωνα με υπολογισμούς, σε επιπλέον εξοικονόμηση ενέργειας 5,6 MWh ετησίως, καθώς και σε περαιτέρω μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου 1.400 tn CO2 ετησίως.

Σημειώνεται ότι η ενίσχυση αυτή έρχεται να προστεθεί στο ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του άξονα προτεραιότητας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2014-2020, για παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες. Ηδη, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Χατζηδάκη, στην οποία τον ενημερώνει. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει ότι για να επιτευχθούν οι στόχοι απορρόφησης κονδυλίων απαιτείται να ενισχυθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες διαχείρισης του Προγράμματος, οι προσπάθειες ελέγχου και διενέργειας πληρωμών προκειμένου οι σχετικές δαπάνες να δηλωθούν το συντομότερο στην Ε.Ε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter