Άλλη μια αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη από την Δικαιοσύνη για σκέλος της υπόθεσης Βγενόπουλου

Άλλη μια αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη από την Δικαιοσύνη για σκέλος της υπόθεσης Βγενόπουλου

Αθωώθηκε πανηγυρικά από το Ζ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας (πρόεδρος Ελένη Καραγιάννη) με σύμφωνη εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, Νικ. Στεφανάτου, ο οποίος ήταν καταπέλτης στην αγόρευση του επισημαίνοντας ότι ο δημοσιογράφος το μόνο που έκανε ήταν να γράψει την αλήθεια.

Το δημοσίευμα για το οποίο ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε υποβάλλει μήνυση εξαιτίας της οποίας ο Κώστας Βαξεβάνης παραπέμφθηκε σε δίκη αναφερόταν στις διάφορες μεθόδους με τις οποίες ο επιχειρηματίας επιχειρούσε τότε να αποφύγει τον έλεγχο και την ανάκριση για τα “έργα και τις ημέρες του” και από τις Κυπριακές αρχές.

Όπως είχε αποκαλύψει ο δημοσιογράφος, ο Ανδρέας Βγενόπουλος επιχειρώντας τότε να αποτρέψει τη δικαστική συνδρομή της Κύπρου προς την Ελλάδα, απευθυνόμενος με επιστολή του στον τότε Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ζητούσε να μην δώσουν στοιχεία στους Κύπριους (σσ στις αρμόδιες δικαστικές αρχές που τα ζητούσαν) με το επιχείρημα ότι και ο ίδιος δεν μπορούσε να λάβει στοιχεία για δική του υπόθεση.

Στην πραγματικότητα επικαλούνταν καταδίκη κατά Κύπριου δημοσιογράφου στην Ελλάδα για να στηρίξει αίτημα συνδρομής προς την Κύπρο, το οποίο όμως δεν μπορούσε να γίνει δεκτό και να ικανοποιηθεί καθώς η συκοφαντική δυσφήμιση δεν είναι αδίκημα στην Κύπρο.

Εισαγγελέας: Καμία υπερβολή

Αναπτύσσοντας την κατηγορηματικά αθωωτική εισήγηση του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας, υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε την αλήθεια εκθέτοντας αυτό που τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν αληθές , ότι δηλαδή ο Ανδρέας Βγενόπουλος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποφύγει τον έλεγχο του από τις αρχές της Κύπρου.

«Ο δημοσιογράφος δεν έκανε καμία υπερβολή και υπέρβαση παρά μόνο έγραψε την αλήθεια», τόνισε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter