Αλληλεγγύη και δικαιώματα στους Ρομά

Σήμερα, 8 Απριλίου, είναι ημέρα γιορτής της ενότητας των Ρομά, της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης δικαιωμάτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η γιορτή καθιερώθηκε σε ανάμνηση του 1ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Ρομά το 1971 στο Λονδίνο, στο οποίο αποφασίσθηκε και διακηρύχθηκε η από κοινού διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

«Ελπίζω το κοινό μας όραμα να γίνει κοινό έργο, προκειμένου να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των Ρομά, να εξαλείψουμε τις διαχωριστικές γραμμές και να επιβεβαιωθούμε όλοι μας ότι ένας καλύτερος, φωτεινότερος κόσμος είναι εφικτός» αναφέρει η ειδική γραμματέας για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά Κατερίνα Γιάντσιου.

Και προσθέτει: «Η Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνική Ένταξη των Ρομά του υπουργείου Εργασίας, όλα τα συναρμόδια υπουργεία και οι φορείς της διοίκησης, Περιφέρειες και δήμοι, καλούμαστε να αποδείξουμε με το έργο μας ότι οι ελπίδες μπορούν να πάρουν μορφή και οι πολιτικές εξαγγελίες να γίνουν πράξη».

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία, διοργανώνουν εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά, στις 11/04/2017, ώρα 10.00-12.00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής σε κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.