Αλληλεγγύη με… αστερίσκους από τις Βρυξέλλες για την τουρκική προκλητικότητα

Αλληλεγγύη με… αστερίσκους από τις Βρυξέλλες για την τουρκική προκλητικότητα

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά το δείπνο των ηγετών της Ευρώπης, αύριο, Πέμπτη, αναμένεται να βρεθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Σαρλ Μισέλ, σε επιστολή του προς τους ηγέτες, φαίνεται πως παίρνει σοβαρά το ζήτημα.

Οι Βρυξέλλες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα και την Κύπρο για την υπογραφή της συμφωνίας Τουρκίας Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες που αγνοεί επιδεικτικά την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών. Σε ερώτηση αναφορικά με τη δήλωση της Γερμανίδας προέδρου της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη συνάντηση των κοινοβουλευτικών προέδρων του ΕΛΚ ότι η «η κίνηση της Τουρκίας είναι απαράδεκτη» και «θα στείλουμε ένα καθαρό μήνυμα στην Τουρκία», ο εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι σημαίνει: «πλήρης αλληλεγγύη με τα κράτη – μέλη». Έως εκεί.

Πάντως, το στίγμα δόθηκε και στο σχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής από τους υπουργούς Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Από την πλευρά της η ελληνική πλευρά αναμένεται να πιέσει στην Ευρώπη για να βάλει «φρένο» στις όποιες βλέψεις του Ερντογάν στο Αιγαίο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter