Αλληλεγγύη προς το λαό της Βενεζουέλας με επιστολές προς τον ΟΗΕ και κινητοποιήσεις

Αλληλεγγύη προς το λαό της Βενεζουέλας με επιστολές προς τον ΟΗΕ και κινητοποιήσεις

Απλώνεται το κύμα αλληλεγγύης στον λαό της Βενεζουέλας με επιστολές προς τον ΟΗΕ και με κινητοποιήσεις διεθνώς και στην Ελλάδα, κατά των επεμβάσεων των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας αλλά και κατά της οικονομικής ασφυξίας που έχει επιβληθεί. 

Κοινωνικοί φορείς, συσπειρώσεις πολιτών, επιτροπές αλληλεγγύης, κόμματα της αριστεράς συντονίζονται με το αίτημα των πολιτών της Βενεζουέλας που καλούν τη διεθνή κοινότητα να υπερασπισθεί το δικαίωμά τους να ζουν με αξιοπρέπεια και χωρίς την απειλή επεμβάσεων από ξένες δυνάμεις.

Επιστολή προς το ΓΓ του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες την οποία υπογράφουν οι 15 βουλευτές του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, και οι 2 ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου, παρέδωσε σήμερα Τετάρτη (11.9.2019) στο γραφείο των Ηνωμένων Εθνών (UN), στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ. Σε αυτή σημειώνεται ότι το ΚΚΕ , έχοντας ήδη 100 χρόνια ζωής και δράσης, ενώνει τη φωνή του με τους χιλιάδες εργαζόμενους της Βενεζουέλας και άλλων χωρών, που καταγγέλλουν «την απαράδεκτη και πολύ επικίνδυνη επέμβαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και των συμμάχων της, στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας». Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι η επέμβαση αυτή «στοχεύει στην ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας, Νικολά Μαδούρο και την επιβολή, στο βενεζουελάνικο λαό, του Χουάν Γκουαϊντό, ανθρώπου των ΗΠΑ στην υπηρεσία των προκλητικών τους σχεδίων στη Βενεζουέλα και την ευρύτερη περιοχή».

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης ότι «καταδικάζουμε ιδιαίτερα τις απειλές των ΗΠΑ για στρατιωτική επέμβαση κατά της Βενεζουέλας και του λαού της. Οι εξελίξεις στη χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, όπως και σε κάθε άλλη χώρα, είναι υπόθεση του ίδιου του λαού της». Και η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Η Κοινοβουλευτική και Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ απαιτούν να σταματήσει η επέμβαση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) και των συμμάχων τους στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας, να σταματήσουν μηχανορραφίες για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου της χώρας και κάθε είδους απειλές».

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης “Είμαστε όλοι Βενεζουέλα” καλεί κάθε φίλο της μπολιβαριανής επανάστασης, αλλά και της ειρήνης και της ανεξαρτησίας των λαών, να συμμετέχει στην διεθνή καμπάνια #NoMoreTrump, ενάντια στον οικονομικό αποκλεισμό που επιβλήθηκε στη λατινοαμερικάνικη χώρα από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες Ελληνες και Ελληνίδες μετέχουν στην καμπάνια συλλογής υπογραφών, την οποία ξεκίνησαν πολίτες της Βενεζουέλας που διαμαρτύρονται για την οικονομική ασφυξία που έχει επιβάλλει η αμερικανική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ –σήμερα οι υπογραφές Βενεζουελάνων ξεπερνούν τα οκτώ εκατομμύρια. Η επιτροπή θυμίζει ότι εκατομμύρια υπογραφές είχαν συγκεντρωθεί και όταν το 2015 με διάταγμα του τότε προέδρου των ΗΠΑ είχε χαρακτηρισθεί η Βενεζουέλα παγκόσμια απειλή… Η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και , όπως σημειώνει η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης, θα κορυφωθεί με συγκέντρωση ς (μηνύματα αλληλεγγύης , προβολή ντοκιμαντέρ) την Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα μπροστά από το κτίριο της νόμιμης αντιπροσωπείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας (Χάριτος 6, Κολωνάκι). Μεταξύ άλλων έχουν υπογράψει η οικονομολόγος και πρώην υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο μουσικός Νίκος Τουλιάτος, ο δημοσιογράφος Θανάσης Σκαμνάκης, η ηθοποιός Κάτια Γέρου, ο οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης κ.ά.

Η επιστολή προς τον ΟΗΕ από την καμπάνια #NoMoreTrump καταλήγει ως εξής:

«(…)Πιστεύουμε στην ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων. Ποτέ μας δεν έχουμε υπάρξει, ούτε είμαστε, ούτε θα είμαστε, απειλή για κανέναν λαό του κόσμου, ούτε σκοπεύουμε να εξουσιάσουμε ή να εκμεταλλευτούμε κανέναν. Αντιθέτως, κατοικούν ανάμεσά μας, χιλιάδες αδέλφια από όλα τα μέρη της Αμερικής και του κόσμου και αποτελούν σχεδόν το ένα τέταρτο του πληθυσμού μας.

Δεν πιστεύουμε ότι ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών έχει εκδώσει διάταγμα στις κυβερνήσεις του για να εισβάλει και να επιτεθεί σε άλλα έθνη. Παρόλα αυτά, το έχουν κάνει και το κάνουν στο όνομα ενός Προφανούς Πεπρωμένου εκπροσωπώντας, όπως είχε προβλέψει ο Σιμόν Μπολίβαρ, την πραγματική απειλή για την Αμερική μας, που τα τελευταία 150 χρόνια την έχουν μαστίσει οι δικτατορίες και η μιζέρια στο όνομα της ελευθερίας.

Έτσι, Αξιότιμε Δρ. Γκουτέρες, απευθυνόμαστε σε εσάς ώστε, ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, όχι μόνο να υψώσετε τη φωνή σας ενόψει μίας τέτοιας άθλιας και άδικης επιθετικότητας αλλά και να ζητήσουμε να προστατευθεί η Βενεζουέλα από αυτό το ασυνήθιστο έγκλημα, ώστε να μην υποκύψουν η διεθνής τάξη και οι διεθνείς νομοθεσίες που έχουν κρατήσει την ανθρωπότητα από μία παγκόσμια σύγκρουση. Για το λόγο αυτό ζητάμε ως χώρα μέλος, το Σύστημα τον Ηνωμένων Εθνών να απαιτήσει την παύση αυτής της βάναυσης επιθετικότητας εναντίον της Βενεζουέλας και να ενεργοποιήσει τους υπάρχοντες μηχανισμούς για την προστασία του λαού της Βενεζουέλας και να εγγυηθεί το πλήρες δικαίωμα όλων των κατοίκων της Πατρίδας μας στην ανθρώπινη ανάπτυξη και την πλήρη διαβίωση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter