Αλληλέγγυοι μουσικοί αποδίδουν στα ελληνικά κομμάτι – ορόσημο του Grup Yorum (Video)

Αλληλέγγυοι μουσικοί αποδίδουν στα ελληνικά κομμάτι – ορόσημο του Grup Yorum (Video)

Οι μουσικοί σημειώνει ότι «θέλησαμε να σπάσουν τις απόπειρες φίμωσης ενάντια στα τραγούδια του Grup Yorum, να δομήσουμε μία λαϊκή χορωδία και ορχήστρα και να αποδώσουμε στα ελληνικά ένα τραγούδι ορόσημο για τους ταξικούς αγώνες στην Τουρκία, το «Hakliyiz Kazanacagiz», (Έχουμε δίκιο, θα νικήσουμε).

Οι μουσικοί συγκεντρώθηκαν στο μνημείο των 200 εκτελεσθέντων στην Καισαριανή και απέδωσαν στα ελληνικά το τραγούδι «Hakliyiz Kazanacagiz» του Grup Yorum. Το βίντεο αναρτήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Youtube.

Στη σημείωση που αναρτήθηκε στο Youtube, οι καλλιτέχνες τονίζουν μεταξύ άλλων ότι: 

«Εμείς, λοιπόν, από τη μεριά μας θελήσαμε να σπάσουμε τις απόπειρες φίμωσης ενάντια στα τραγούδια του Γιορούμ, να δομήσουμε μία λαϊκή χορωδία και ορχήστρα και να αποδώσουμε στα ελληνικά ένα τραγούδι ορόσημο για τους ταξικούς αγώνες στην Τουρκία, το HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ-ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Με αυτήν την κίνηση στεκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που δουλεύουν για την ελευθερία των τραγουδιών του Γκρουπ Γιορούμ και για την πραγματοποίηση της συναυλίας του στις 9 Αυγούστου, στο Γενίκαπι, στην Κων/λη που έχει απαγορευτεί ήδη επίσημα πολλές φορές, καθώς τη μία «κρίνεται ακατάλληλη» και την άλλη «επικίνδυνη για τη μετάδοση της πανδημίας».

Στεκόμαστε απέναντι στις μεθοδεύσεις της τουρκικής δικαιοσύνης και του τουρκικού κράτους που προσπαθεί να δολοφονήσει τους απεργούς πείνας που συνεχίζουν.

Δε θα σιωπήσουμε σε καμία απόπειρα αναγκαστικής σίτισης και άλλων βασανιστηρίων προς τους αγωνιστές

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΠ ΓΙΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Είμαστε οι λαοί της Μεσογείου και της Ανατολίας

Έχουμε δίκιο και Θα νικήσουμε»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter