Αλληλεγγύη στους Τούρκους φοιτητές από τον Σύλλογο «Σωτήρης Πέτρουλας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αλληλεγγύη στους Τούρκους φοιτητές από τον Σύλλογο «Σωτήρης Πέτρουλας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Την αλληλεγγύη στους Τούρκους φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, που «μάχονται για την υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελευθερίας έκφρασης οι οποίες βάλλονται βάναυσα από την κυβέρνηση Ερντογάν-Μπαχτσελί», εκφράζουν οι φοιτητές του συλλόγου «Σωτήρης Πέτρουλας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρουν, ομάδα Τούρκων φοιτητών που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις ημέρες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και που στη χώρα τους αγωνίζονται από τις πρώτες μέρες του 2021 ενάντια στα προεδρικά διατάγματα Ερντογάν απευθύνουν κάλεσμα συγκρότησης κοινού μετώπου της νεολαίας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην αιχμαλωσία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

«Στους δρόμους του αγώνα για έναν κόσμο δικαιοσύνης, κοινωνικής ειρήνης και ελευθερίας, εμείς οι φοιτητές του Ο.Π.Α που έχουμε βιώσει στο πετσί μας πολλές φορές το σκληρό πρόσωπο της Αστυνομίας, που βιώσαμε το πως είναι να στρέφεται το όπλο ένστολων κατά φοιτητών, δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τους Τούρκους συμφοιτητές μας και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αγωνιζόμενων Τούρκων πολιτών από τα μπουντρούμια του Ερντογάν!» τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

Αναλυτικά: 

«Οι Τούρκοι συνάδελφοί μας απευθύνουν κάλεσμα συγκρότησης κοινού μετώπου της νεολαίας στις χώρες μας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην αιχμαλωσία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

O Σύλλογος Φοιτητών «Σωτήρης Πέτρουλας» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους φοιτητές του Δημόσιου Πανεπιστημίου του Βοσπόρου που μάχονται για την υπεράσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας και της ελευθερίας έκφρασης, πανανθρώπινες αξίες οι οποίες βάλλονται βάναυσα από την κυβέρνηση Ερντογάν–Μπαχτσελί. Μια κυβέρνηση που έχει γεμίσει ασφυκτικά τις φυλακές με όλους τους πολιτικούς της αντιπάλους: φοιτητές, Ακαδημαϊκούς, δημοσίους υπαλλήλους, Κούρδους, αριστερούς, κομμουνιστές και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Μια ομάδα Τούρκων φοιτητών-αγωνιστών που ήρθαν πρόσφατα στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στις ημέρες μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και που στη χώρα τους αγωνίζονται από τις πρώτες μέρες του 2021 ενάντια στα προεδρικά διατάγματα Ερντογάν που καθιστούν τα Πανεπιστήμια κομματικά παραμάγαζα καθώς διορίζει ακαδημαϊκούς “φίλους” και κομματικά στελέχη τους ως Πρυτάνεις, όπως τον Melih Bulu και τον Nazi Inci, απευθύνουν κάλεσμα συγκρότησης κοινού μετώπου της νεολαίας στις χώρες μας ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό και στην αιχμαλωσία της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Καθώς η δημοτικότητα της κυβέρνησης Ερντογάν, συνεχώς κατακρημνίζεται, τα κυβερνητικά πυρά στρέφονται όλο και με μεγαλύτερη μανία εναντίον της δημοκρατικής σπουδάζουσας νεολαίας τόσο στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου όσο και σε άλλα Πανεπιστήμια, που αγωνίζεται για τις θεμελιώδεις αξίες της ελευθερίας έκφρασης, για την αύξηση της χρηματοδότησης των Ακαδημαϊκών ιδρυμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό, για το δικαίωμα στέγασης εκατομμυρίων φοιτητών σε φοιτητικές εστίες αλλά και για την έμφυλη ισότητα και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+.

Στην πρόσφατη αγωνιστική πορεία της 12ης Δεκεμβρίου στην Άγκυρα ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές στην οποία συμμετείχαν αντιπολιτευόμενα κόμματα, συνδικάτα, φοιτητές καθώς και το Κίνημα “Δεν Μπορούμε Να Βρούμε Στέγη (Barınamıyoruz Movement)”, η Αστυνομία συνέλαβε 150 φοιτητές, (οι περισσότεροι από το Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου), που επέβαιναν σε πούλμαν με προορισμό το μεγάλο συλλαλητήριο, το οποίο στη συνέχεια απαγόρεψαν. Τους τελευταίους 4 μήνες τουλάχιστον 800 Τούρκοι αγωνιστές έχουν προφυλακιστεί, με τις μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας να προσπαθούν να “μυήσουν” κάποιους από τους φοιτητές στο “επάγγελμα” του χαφιέ!

Ακολουθεί, στις 7 Γενάρη, μια νέα δίκη, όπου “ανεξάρτητη” δικαιοσύνη του Σουλτάνου Ερντογάν θα αποφασίσει για την τύχη άλλων 14 φοιτητών του δημοκρατικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, ενώ ήδη από τις 6 Οκτωβρίου οι Enis Berke Gök και Caner Perit Özen είναι προφυλακισμένοι και στην απομόνωση.

Στους δρόμους του αγώνα για έναν κόσμο δικαιοσύνης, κοινωνικής ειρήνης και ελευθερίας, εμείς οι φοιτητές του Ο.Π.Α που έχουμε βιώσει στο πετσί μας πολλές φορές το σκληρό πρόσωπο της Αστυνομίας, που βιώσαμε το πως είναι να στρέφεται το όπλο ένστολων κατά φοιτητών, δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τους Τούρκους συμφοιτητές μας και ζητούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των αγωνιζόμενων Τούρκων πολιτών από τα μπουντρούμια του Ερντογάν!
Ο δικός σας αγώνας είναι και δικός μας. Γιατί η “ελευθερία δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται”…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter