Αλληλοκαταρρίψεις drones από Ουκρανία και Ρωσία

Αλληλοκαταρρίψεις drones από Ουκρανία και Ρωσία

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) έχουν εισέλθει για τα καλά στον πόλεμο της Ουκρανίας καθώς και οι δύο εμπόλεμες χώρες εξαπολύουν επιθέσεις με τα σύγχρονα αυτά όπλα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν 16 από τα 18 επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της Ρωσίας, σύμφωνα με την ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Τα ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν πάνω από οκτώ περιφέρειες στην κεντρική, δυτική και νότια Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της περιφέρειας της ουκρανικής πρωτεύουσας, προσθέτει η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Στόχος επιθέσεων και η Ρωσία

Η Ρωσία, από τη μεριά της, ανακοίνωσε σήμερα ότι απώθησε εκ νέου ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στη διάρκεια της νύχτας.

Τα ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εντόπισαν και κατέρριψαν δύο drones πάνω από την ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, και άλλα τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε ανάρτηση που έκανε σήμερα το πρωί στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Το dpa δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επαληθεύσει από ανεξάρτητες πηγές την πληροφορία αυτή.

Χθες συμπληρώθηκαν δύο χρόνια από την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter