Άλλος για το… Καστελόριζο!

Άλλος για το… Καστελόριζο!

Αχ βρε έρημο Καστελόριζο! Δεν σου έφταναν οι τουρκικές προκλήσεις, σου έλαχε να ταυτιστείς και με τα μνημόνια, και να σε πιάνουν στο στόμα τους κάθε τρεις και λίγο οι πολιτικοί πατέρες για να σε… απολυμάνουν από την ταύτιση!

Όλα ξεκίνησαν από την σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά, με σκοπό την ενημέρωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα της συμφωνίας του Eurogroup. Η αρχική συναινετική διάθεση Τσίπρα, στη συνομιλία του με την Φώφη Γεννηματά, δεν είχε όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα, αφού η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά τις πρώτες αβρότητες και απαντώντας στα περί ανάσας που θα πάρει η χώρα και η οικονομία από τούδε και στο εξής, είπε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «τώρα που μας έβαλες τη θηλιά στο λαιμό, δεν ξέρω πόση ανάσα θα πάρουμε…».

Και ύστερα ήρθε… το Καστελόριζο! Ο πρωθυπουργός, λοιπόν, είπε στην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω. Θα πάμε μαζί στο Καστελόριζο, θα πάρω και τον Γιώργο (σ.σ. Παπανδρέου) μαζί, σε ένα χρόνο».

Έλα που το έμαθε ο Γιώργος, όμως, και… θίχτηκε! Τι σημασία έχει για τον πρώην πρωθυπουργό τού ΠΑΣΟΚ και νυν πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ το γεγονός ότι επέλεξε το ακριτικό νησί του Αιγαίου, για να μας ανακοινώσει την προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης και το πρώτο μνημόνιο… Δυνατός συμβολισμός, του είπαν οι επικοινωνιολόγοι τότε! Και θα είμαστε υπό επιτροπεία, και δεν θα χάσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα – εδώ κολλάει το Καστελόριζο, που ως γνωστόν κυριαρχεί στα νέο-οθωμανικά όνειρα των Τούρκων! Σημασία έχει ότι ο Γιώργος δεν δέχεται κουβέντα για τα πεπραγμένα του! Μήπως είναι και ο μόνος; Κλασική ελληνική στρατηγική των πολιτικών: για όλα φταίνε οι προηγούμενοι ή, μάλλον, «εγώ παρέλαβα χάος»!

Έτσι, ο κ. Παπανδρέου, με ένα… τιτίβισμα στο twitter, απάντησε στον πρωθυπουργό, προσκαλώντας τον πρώτος να επισκεφτούν το Καστελόριζο: «Πάμε τώρα Καστελόριζο Αλέξη, να σου πω πώς μας χρεοκόπησε ο φίλος σου ο Κώστας και πώς ο Αντώνης & εσύ μας φορτώσατε άλλα 5 χρόνια Οδύσσειας!».

Και καλά, πρόεδρε, ο Κώστας – ουδείς αμφισβητεί πλέον το γεγονός ότι η κυβέρνηση Καραμανλή φέρει μεγάλες ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας, μην σου πω ούτε καν… ο Κυριάκος! – αλλά και ο Αντώνης… Που συγκυβέρνησε με το – ακόμα τότε – κόμμα σου, είδε πως τα Ζάππεια δεν του βγαίνουν και την έκανε γυριστή; Μήπως σου βγήκε εσένα το «λεφτά υπάρχουν»;

Σε κάθε περίπτωση, βάλτε κάτω όλοι – συμπεριλαμβανομένης της τωρινής κυβέρνησης – τις ευθύνες σας και καταλήξτε όχι στο τι έγινε πριν, αλλά στο τι κάνουμε από εδώ και στο εξής, για να πάμε κάποτε παραπέρα. Και κάντε μας τη χάρη, αφήστε πια το Καστελόριζο στην ησυχία του! 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter