Allou Fun Park: Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες – «Μας κατηγόρησαν ότι φταίγαμε εμείς», λέει ο 25χρονος Στέλιος

Allou Fun Park: Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες – «Μας κατηγόρησαν ότι φταίγαμε εμείς», λέει ο 25χρονος Στέλιος

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες μετά το ατύχημα με τρενάκι που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park στου Ρέντη.

Ειδικότερα, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται μία 22χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται στην εντατική, με κακώσεις στον θώρακα, σύμφωνα με το OPEN. Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται κι ένας 24χρονος με κάκωση στη σπλήνα. Επίσης μία 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ένας έλαβε χθες βράδυ τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

«Μας κατηγόρησαν κι από πάνω ότι φταίμε εμείς»

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ένας από τους τραυματίες, υποστήριξε ότι οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ αντί να απολογηθούν για το συμβάν, τους κατηγόρησαν, λέγοντας τους ότι αυτοί φταίνε για το ατύχημα επειδή «σηκώθηκαν όρθιοι».

Όπως λέει ο 25χρονος Στέλιος «μπήκαμε στο τρενάκι, δεν έχει κάποια ζώνη, μπήκαμε κανονικά τέσσερα άτομα 2 αγόρια και 2 κορίτσια. Κατεβαίνοντας τη μεγάλη κατηφόρα, που κατεβαίνει στο νερό. Δεν υπήρχε νερό και δεν μας φρέναρε καμία τροχαλία. Αμέσως είχε μια στροφή δεξιά, εκτροχιάστηκε και φύγαμε εκτός και πέσαμε μέσα στο νερό και εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη».

Μιλώντας έξω από το νοσοκομείο στον ΑΝΤ1, είπε ότι «έχω χτυπήσει στα πλευρά, έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι. Έχω χτυπήσει τον ώμο, το δεξί μου πόδι και λίγο τα πλευρά μου και τη λεκάνη μου».

Για τα άλλα παιδιά της παρέας ανέφερε ότι «μια κοπέλα έχει τέσσερα πλευρά σπασμένα και τρύπα στον πνεύμονα και ο άλλος, έχει ρήξη σπλήνας».

Σχετικά με τη στάση της εταιρείας, μετά το ατύχημα, λέει ότι «από το πάρκο, ήρθαν εδώ μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα παιδί από τα υπόλοιπα, στο οποίο να πουν και καλά δεν είναι έτσι τα πράγματα ότι και καλά σηκωθήκατε εσείς στο τρενάκι και τέτοια. Ήρθαν για να μας δείξουν ότι και καλά φταίγαμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση γιατί εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά σε κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε, αλίμονο. Εμείς να διασκεδάσουμε πήγαμε».

Πώς έγινε το ατύχημα

Το ατύχημα συνέβη στο παιχνίδι La isla όταν το τρενάκι νερού δεν έκοψε ταχύτητα, εκσφενδονίζοντας το βαγόνι με τους τέσσερις επισκέπτες πάνω σε θάμνους. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού, η στάθμη του νερού δεν ήταν στα προβλεπόμενα όρια και το βαγόνι των τεσσάρων νεαρών βγήκε από τις ράγες με αποτέλεσμα όλοι να τραυματιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν υπάρχει ζώνη ασφαλείας.

Οι επισκέπτες του λούνα παρκ κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο και ερεύνησε το περιστατικό του ατυχήματος προχωρώντας μάλιστα σε δύο προσαγωγές αυτή του υπεύθυνου βάρδιας του πάρκου αλλά και του νόμιμου εκπροσώπου. Η προσαγωγή του υπευθύνου μετατράπηκε σε σύλληψη.

«Allou Fun Park: «Ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής»

Από την πλευρά του, το  Allou Fun Park σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι  «ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Διαβάστε επίσης

Aτύχημα στο Allou Fun Park: 4 άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από τρενάκι

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter