«Άλμα» πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, 3-1 την Ντνίπρο (Videos)

«Άλμα» πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, 3-1 την Ντνίπρο (Videos)

Με το… ενάμισι πόδι στον επόμενο προκριματικό γύρο του Champions League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» πήραν σπουδαίο διπλό στο Κόζιτσε επικρατώντας της Ντνίπρο με 3-1 και ουσιαστικά «σφράγισαν» από απόψε την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση, όπου τους περιμένει η Μαρσέιγ. Ο Σπόραρ άνοιξε τον δρόμο με γκολ στο 10ο λεπτό, με τον Τζούρισιτς να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα στο 74′ και τον Φώτη Ιωαννίδη να ολοκληρώνει τη δουλειά με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 84ο λεπτό. Ο Νταντσίκ διαμόρφωσε το τελικό σκορ για τους Ουκρανούς με γκολ στο 90ο λεπτό.

Η ρεβάνς θα διεξαχθεί την 1η Αυγούστου στο γήπεδο της Λεωφόρου στις 20:30.

Το τριφύλλι στην ουδέτερη έδρα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε. Στο 10’ ο Χουάνκαρ, μετά από εξαιρετική προσπάθεια, έδωσε την ασίστ και ο Σπόραρ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (0-1).

Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερά καλύτερος στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο η ουκρανική ομάδα έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τους Σαράμπι (50’), Χουτσούλιακ (51’). Στο 58’ ο Βιλένα βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, αλλά το τελείωμα του ήταν άστοχο. Το 0-2 στο 74’ προήλθε και πάλι από ασίστ του Χουάνκαρ και εκτελεστή αυτή τη φορά τον Τζούρισιτς.

Στο 82’ ο Ισπανός μπακ κέρδισε πέναλτι από τον Μιροσνιτσένκο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 90’ με σκόρερ τον Τάντσικ.

«Σίγουρα ήταν ένα καλό παιχνίδι, μία καλή εμφάνιση για πρώτο επίσημο παιχνίδι. Ξέραμε τι θέλαμε, ελέγξαμε τον ρυθμό, αυτό που μας βοήθησε είναι πως πετύχαμε γκολ σε κρίσιμες στιγμές και μας έδωσε άνεση στο παιχνίδι μας. Έχουμε καλούς παίκτες με ποιότητα. Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, ανταποκριθήκαμε σωστά απέναντι σε μία καλή ομάδα, μετά από ένα καλό παιχνίδι πρέπει να είμαστε σοβαροί γιατί κάποια πράγματα στο τέλος μας τιμώρησαν. Είμαι ικανοποιημένος από όλους και θέλω να πιστεύω πως θα παίξουμε το ίδιο καλά και στο επόμενο παιχνίδι», δήλωσε αρχικά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο οποίος πρόσθεσε: «Δεν πιστεύω πως είμαστε ακόμα σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι προκριματικά Champions League, είναι τεράστιο στοίχημα για μας και χωρίς το εκτός έδρας γκολ στο επίπεδο ομάδων περιμένεις τα πάντα. Εμείς έχουμε κάνει ένα καλό παιχνίδι, πήραμε αποτέλεσμα και στην έδρα μας πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε βδομάδα το πόσο έτοιμοι είμαστε».

Ο διαιτητής Ντανιέλε Τσίφι (Ιταλία) έδειξε κίτρινη κάρτα στον Χουτσούλιακ.

Ντνίπρο: Κιναρέικιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61’ Κοχούτ), Σαράμπι, Κράβετς (73’ Καπλιένκο), Μπαμπένκο (83’ Τάντσικ), Μπλάνκο (83’ Χόριν), Χουτσούλιακ, Ρουμπσίνσκι, Τρετιακόφ (61’ Ανταμιούκ), Ντόβμπικ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (24’ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν Πέρεθ, Βιλένα (71’ Τσοκάι), Παλάσιος, Τζούρισιτς (78’ Μαντσίνι), Μπερνάρν (71’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).

Το γκολ του Σπόραρ

Το γκολ του Τζούρισιτς

To γκολ του Ιωαννίδη

Tο γκολ του Ντάντσικ

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter