Αλόννησος: Μήνυση από τον δήμαρχο για την απουσία νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού

Αλόννησος: Μήνυση από τον δήμαρχο για την απουσία νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στο νησί και οι κάτοικοι είναι απελπισμένοι με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.Σήμερα ο δήμαρχος του νησιού, κατέθεσε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Ο Πέτρος Βαφίνης στην μήνυσή του καταγγέλλει την υποστελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου.

«Η κατάσταση στο νησί είναι πλέον τραγική, δηλώνει ο δήμαρχος στον Αθήνα 9.84, έχουμε μείνει με μία αγροτική γιατρό σε ένα νησί 2.700 κατοίκων από τους οποίους, 300 παιδιά, στα μέσα του χειμώνα, με αποκλεισμούς, κακοκαιρία κλπ. Ένας άνθρωπος που δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και 30 μέρες τον μήνα, όπως καταλαβαίνετε, τονίζει ο κ.Βαφίνης, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του νησιού»

Η στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου σήμερα είναι η εξής:• (1) Ιατρός Γενικής Ιατρικής (Διευθυντής) – Κενή από την 1/1/2014• (2) Αγροτικοί Ιατροί Μια κενή από τις 22/10/2016• (1) Παιδίατρος – Παραμένει κενή από τον Νοέμβριο του 2013• (1) Οδοντίατρος – Παραμένει κενή από 2/01/2012• (1) Παρασκευαστής – Παραμένει κενή από τις 31/1/2013• (1) Μαία – Παραμένει κενή εδώ και πολλά χρόνια .• (1) Νοσηλεύτρια – Η θέση είναι κενή από τις 23/12/2016.• (1) Χειριστής ακτινολογικού μηχανήματος. Προσλήφθηκε χειριστής τον Ιούλιο του 2014 , παρατάθηκε η σύμβασή του μέχρι το Ιούλιο του 2015 νέα παράταση για το 2016 και νέα παράταση μέχρι τον Ιούλιο του 2017.• (1) Οδηγός ασθενοφόρου – είναι καλυμμένη. Χρειάζεται και δεύτερος εποχικός.

«Η κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ζωή και την υγεία των κατοίκων» επισημαίνει ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης «εδώ και τέσσερα χρόνια έχουν σταλεί πολλές επιστολές στους αρμόδιους Υπουργούς , έχουν γίνει πολλές συναντήσεις στα υπουργεία, δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Εμείς οι κάτοικοι της Αλοννήσου απλά ζητάμε τα αυτονόητα. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια και αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη» και καταλήγει «πρέπει να αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν, οι κάτοικοι δεν έχουν μόνο υποχρεώσεις έχουν και δικαιώματα, αν δεν μπορεί η πολιτεία να μας παρέχει υγειονομική περίθαλψη, να μας το πουν να το ξέρουμε να δούμε τι θα κάνουμε από μόνοι μας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter