Alpha Bank: Ικανοποίηση από τις συναντήσεις με Έλληνες θεσμικούς επενδυτές για το Project Tomorrow

Alpha Bank: Ικανοποίηση από τις συναντήσεις με Έλληνες θεσμικούς επενδυτές για το Project Tomorrow

Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση της ελληνικής θεσμικής κοινότητας αναφορικά με το νέο στρατηγικό σχέδιο της Alpha Bank, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και κατά τη σημερινή διαδικτυακή παρουσίαση για το Project Tomorrow που διοργάνωσε η Alpha Finance.

Ο CEO της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ο Γενικός Διευθυντής – CFO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου και ο Head of IR Δημήτρης Κωστόπουλος παρουσίασαν το Project “Tomorrow” σε περίπου 50 διαχειριστές χαρτοφυλακίου. Στη διαδικτυακή συνάντηση συμμετείχαν όλες τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η Eurobank Asset Management, η Εθνική AM, η Allianz Α.Ε.Δ.Α.Κ., η Πειραιώς AM, καθώς και από ανεξάρτητες εταιρείες όπως η Alpha Trust, η Triton, η Levant και η Iolcus καθώς και ασφαλιστικές, όπως η Εθνική Ασφαλιστική και η Ευρωπαϊκή Πίστη.

Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά της ΑΜΚ, καθώς και στα προσδοκώμενα έσοδα από την επέκταση του δανειακού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα κατά Ευρώ 8 δισ. την περίοδο 2021-2024, εκ των οποίων τα Ευρώ 5 δισ. αναμένεται να χορηγηθούν στο πλαίσιο του RRF.

Τα έσοδα αναμένεται να ενισχύσουν τον Δείκτη Απόδοσης Ιδίων Κεφαλαίων της Alpha Bank κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες με στόχο η συνολική απόδοση RoE να ανέλθει στο 10% το 2024, έναντι προσδοκώμενης απόδοσης 7% το 2022.

Τέλος, κατά την διάρκεια της παρουσίασης, δοθήκαν πληροφορίες για το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ, εν όψει και της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (ΕΓΣ) των Μετόχων την Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021. Μετά την έγκριση από τους Μετόχους, θα ακολουθήσει η έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώνεται πως στην ΑΜΚ θα ικανοποιηθούν κατά προτεραιότητα και σε αναλογία με το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο οι υφιστάμενοι μέτοχοι, ενώ η ημερομηνία καταγραφής (record date) στο μετοχολόγιο αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την έγκριση από τη Γενική Συνέλευση και κοντά στην ημερομηνία έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου, περί την 20 Ιουνίου 2021.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter