Αλβανία: Γρονθοκόπησαν τον Σαλί Μπερίσα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Αλβανία: Γρονθοκόπησαν τον Σαλί Μπερίσα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης

Απρόσμενη εξέλιξη είχε η εμφάνιση του Σαλί Μπερίσα στην κεφαλή αντικυβερνητικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Τίρανα με κεντρικό αίτημα την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και αφορμή την σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκή Ένωση και χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τις σημαίες όχι μόνον της Αλβανίας αλλά και των ΗΠΑ και της ΕΕ υποβάλλοντας τα διαπιστευτήριά τους στις πολιτικές που προωθούν εδώ και δεκαετίες Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες υπονομεύοντας τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μεγάλου μέρους του αλβανικού λαού σε υγεία, εκπαίδευση, αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της πορείας ένας διερχόμενος περαστικός βλέποντας τον 78χρονο πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας και πρώην αρχηγό του «Δημοκρατικού Κόμματος» Σαλί Μπερίσα στην «κεφαλή» της αντικυβερνητικής διαδήλωσης τον πλησίασε και τον γρονθοκόπησε.

Η πράξη του αιφνιδίασε τον πρώην πρωθυπουργό που μάτωσε από το χτύπημα αλλά και τους σωματοφύλακές τους που πρόλαβαν και τον ξυλοφόρτωσαν προτού τον οδηγήσουν στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε δηλώσεις που έκανε μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον άγνωστο άνδρα υποστήριξε πως ο δράστης ήταν κακοποιός, υποστηρικτής του νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα, κατηγορώντας τον τελευταίο πως εκπροσωπεί τα κακοποιά στοιχεία της αλβανικής κοινωνίας.

Πηγή: Euronews

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter