Αλβανία: Οι γυναίκες πλειοψηφούν για πρώτη φορά σε κυβέρνηση

Αλβανία: Οι γυναίκες πλειοψηφούν για πρώτη φορά σε κυβέρνηση

Γυναικoκρατείται με αναλογία 12 σε 17 υπουργικές καρέκλες, η νέα κυβέρνηση της Αλβανίας καθώς οι εκλογές του Απριλίου κλείνουν με «ιστορικό ρεκόρ» για τη χώρα.

Οκτώ από τα 12 υπουργεία της νέας κυβέρνησης θα διευθύνονται από γυναίκες ενώ άλλες τέσσερις γυναίκες, έγιναν υπουργοί χωρίς χαρτοφυλάκιο. Είναι η Elisa Spiropali – Υπουργός Σχέσεων με το Κοινοβούλιο, η Edona Bilali – Υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας, η Milva Ekonomi – Υπουργός Προτύπων και Υπηρεσιών και η Bora Muzhaqi – Υπουργός Νεολαίας και Παιδιών.

Η Delina Ibrahimi, πρώην διευθύντρια της Φορολογικής Διεύθυνσης, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Οικονομικών, ενώ η Frida Krifca, πρώην επικεφαλής του Οργανισμού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, – ο κύριος φορέας αγροτικών επιδοτήσεων – έγινε υπουργός Γεωργίας.

Στην ομιλία του κατά την ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός Έντι Ράμα υπερασπίστηκε τη νομιμότητα της εκλογικής του νίκης και καταδίκασε όσους «λασπολόγησαν» την επιτυχία του.

Ο 57χρονος Ράμα κέρδισε τις εκλογές του Απριλίου εν μέσω ισχυρισμών ότι οφείλει την επιτυχία του σε ένα τεράστιο πολιτικό μηχανισμό που τρέφεται με κρατικούς πόρους και εκφοβίζει τους ψηφοφόρους.

Παραδέχτηκε πάντως ότι η ανάθεση θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα για τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τους συγγενείς τους έχει γίνει σημαντικό μέρος της αλβανικής πολιτικής.

Ο Ράμα δήλωσε επίσης ότι ο μηχανισμός του κόμματός του ήταν σημαντικός παράγοντας στην εκλογική του επιτυχία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πολιτικός μηχανισμός ενός μεγάλου κόμματος είναι απαραίτητος για τη νίκη στις εκλογές», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «ένα πολιτικό κόμμα δεν πρέπει να είναι απλώς ένας βάλτος συμφερόντων προνομιούχων ατόμων».

Πηγή: ertnews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter