Αλβανία: Προσφυγή Μπελέρη στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την διακοπή της προφυλάκισης

Αλβανία: Προσφυγή Μπελέρη στο Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα την διακοπή της προφυλάκισης

Το Ειδικό δικαστήριο στα Τίρανα απέρριψε το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη για διακοπή της προφυλάκισής του, με την υπεράσπιση του ωστόσο να δηλώνει ότι κατόπιν αυτού θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας με το ίδιο αίτημα.

Ο αγώνας δρόμου για την αποφυλάκισή του δημάρχου Φ. Μπελέρη αφορά και στην δυνατότητα προσωπικής παρουσίας στην ορκωμοσία του, ενόψει της σχετικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Φρέντι Μπελέρης συνελήφθη στις 12 Μαΐου , δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές. Η σύλληψη και προφυλάκισή του έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο στο εσωτερικό της Αλβανίας όσο και διεθνώς.

ΥΠΕΞ: Η απόρριψη της αίτησης Μπελέρη προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη

«Η σημερινή απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης του κ. Μπελέρη, προκειμένου να αναλάβει τα καθήκοντά του ως νέου δημάρχου Χειμάρρας, παρεμποδίζει ευθέως την ορκωμοσία του και προκαλεί βαθύ προβληματισμό για τους πραγματικούς στόχους πίσω από τη δίωξη του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίσης, διαμηνύει πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και αναμένει τον σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας – θεμελιώδους στοιχείου του κράτους δικαίου – από τη γειτονική χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Απορρίφθηκε η έφεση του Φρέντι Μπελέρη – Παραμένει προφυλακιστέος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter