Αμαλιάδα: Υπεράνθρωπη προσπάθεια να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια

Αμαλιάδα: Υπεράνθρωπη προσπάθεια να κρατηθεί η φωτιά μακριά από τα σπίτια

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν στις περιοχές Κρυονέρι και Περιστέρι της Αμαλιάδας, ώστε να κρατήσουν τις εστίες της φωτιάς, μακριά από τις κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, υπάρχουν δύο ενεργές εστίες. Η πρώτη βρίσκεται ανάμεσα στις κοινότητες Δαφνιώτισσα και Κρυονέρι, και η δεύτερη ανάμεσα στις κοινότητες Περιστέρι και Οινόη.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούν 42 πυροσβέστες και 20 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων, 6 μεγάλα ερπυστριοφόρα που ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες και ένα μηχάνημα έργου.

Όπως πρόσθεσε ο περιφερειάρχης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, «γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια στα μέτωπα της φωτιάς, αλλά πέρα από την δουλειά που πρέπει να γίνει, είναι απολύτως αναγκαίο να επιχειρήσουν αύριο το πρωί, με το πρώτο φως της ημέρας, εναέρια μέσα». Σε αυτό το σημείο ο Απόστολος Κατσιφάρας είπε ότι «αν η φωτιά πάρει νέες διαστάσεις, υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω της διεύθυνσης του ανέμου, να επαναληφθούν τα όσα έγιναν το 2007, δηλαδή να εξαπλωθεί προς την Οινόη, να περάσει στην περιοχή Στρέφι και από εκεί να φθάσει στην Αρχαία Ολυμπία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter