Αμανατίδης: Απαράδεκτα και προσβλητικά τα αλβανικά βιβλία γεωγραφίας

Αμανατίδης: Απαράδεκτα και προσβλητικά τα αλβανικά βιβλία γεωγραφίας

Απαράδεκτο και προσβλητικό για την Ελλάδα αποκάλεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, το περιεχόμενο των βιβλίων γεωγραφίας στα αλβανικά σχολεία, όπου ολόκληρες περιοχές, όπως η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα και η Ηγουμενίτσα, παρουσιάζονται να ανήκουν στην Αλβανική επικράτεια.

Εθνικιστικές, αναχρονιστικές και μεγαλοιδεατικές αντιλήψεις πρέπει να αποφεύγονται, τόνισε ο κ. Αμανατίδης κατά την απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ, καθώς -όπως είπε- τέτοιου είδους συμπεριφορές αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα.

«Τους καταστήσαμε με σαφή και επιτακτικό τρόπο πως το υλικό είναι απαράδεκτο και πρέπει να αφαιρεθεί», δήλωσε ο υφυπουργός, λέγοντας πως θα θέσει τα ζητήματα που άπτονται των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και στην προσεχή Γενική Συνέλευση της Ουνέσκο που θα γίνει στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για εθνικιστική αλαζονεία των Τιράνων, χαρακτηρίζοντας επίσης σοβαρή πρόκληση εκ μέρους της γείτονος και τον επιχειρούμενο ξεριζωμό της ελληνικής μειονότητας της Χειμάρρας.

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter