Αμανατίδης: Απαράδεκτα και προσβλητικά τα αλβανικά βιβλία γεωγραφίας

Απαράδεκτο και προσβλητικό για την Ελλάδα αποκάλεσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, το περιεχόμενο των βιβλίων γεωγραφίας στα αλβανικά σχολεία, όπου ολόκληρες περιοχές, όπως η Κόνιτσα, η Καστοριά, η Φλώρινα και η Ηγουμενίτσα, παρουσιάζονται να ανήκουν στην Αλβανική επικράτεια.

Εθνικιστικές, αναχρονιστικές και μεγαλοιδεατικές αντιλήψεις πρέπει να αποφεύγονται, τόνισε ο κ. Αμανατίδης κατά την απάντηση της Επίκαιρης Ερώτησης του Δημήτρη Καμμένου από τους ΑΝΕΛ, καθώς -όπως είπε- τέτοιου είδους συμπεριφορές αναπαράγουν αρνητικά στερεότυπα.

«Τους καταστήσαμε με σαφή και επιτακτικό τρόπο πως το υλικό είναι απαράδεκτο και πρέπει να αφαιρεθεί», δήλωσε ο υφυπουργός, λέγοντας πως θα θέσει τα ζητήματα που άπτονται των δικαιωμάτων των μειονοτήτων και στην προσεχή Γενική Συνέλευση της Ουνέσκο που θα γίνει στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Καμμένος έκανε λόγο για εθνικιστική αλαζονεία των Τιράνων, χαρακτηρίζοντας επίσης σοβαρή πρόκληση εκ μέρους της γείτονος και τον επιχειρούμενο ξεριζωμό της ελληνικής μειονότητας της Χειμάρρας.

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)