Αμανατίδης: Διεύρυνση του προοδευτικού χώρου για την επόμενη μέρα (Video)

Αμανατίδης: Διεύρυνση του προοδευτικού χώρου για την επόμενη μέρα (Video)

«Κοινωνικά τιμολόγια, επίδομα θέρμανσης και ενοικίου και γενικότερα μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες αποτελούν προτεραιότητες γι’ αυτήν την κυβέρνηση», τόνισε ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

«Τριακόσια εκατομμύρια ευρώ έχουν δεσμευτεί για τις ευπαθείς ομάδες, για το επίδομα ενοικίου», συμπλήρωσε, «ενώ γίνονται παρεμβάσεις και για εκείνους που αδυνατούν να πληρώσουν ακόμα και τις δόσεις διακανονισμού της ΔΕΗ».

Κληθείς να σχολιάσει στη συνέχεια τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα είπε πως πρόκειται «για παραβατικές ενέργειες, που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταδικάσει, αλλά το λόγο έχει, κυρίως, η δικαιοσύνη».

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Μανόλη Κεφαλογιάννη περί παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως είναι αναληθές «και αυτή δεν είναι θέση ούτε της ΝΔ, όπως εκφράστηκε μέσα στη Βουλή από το Νίκο Δένδια απέναντι στην ένσταση περί συνταγματικότητας» και καταλόγισε διχαστικό λόγο στην αξιωματική αντιπολίτευση, που δημιούργησε ένα εκρηκτικό κλίμα, με επιθέσεις κατά βουλευτών στη Βόρεια Ελλάδα από μεμονωμένα άτομα.

«Όσο θα περνούν οι μέρες και θα εφαρμόζεται η συμφωνία των Πρεσπών, τόσο οι ανησυχίες και οι αντιδράσεις θα μειώνονται», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τη νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε πως εκτιμά ότι θα υπάρξει μέριμνα και για τους συνεπείς δανειολήπτες και ελαφρύνσεις.

Ερωτηθείς, τέλος, για το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, εξήγησε ότι πρόκειται για «διεύρυνση του προοδευτικού χώρου με κάλεσμα, που απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία και στη βάση προγραμματικών θέσεων, για να μην επανέλθει η δεξιά ως εφιάλτης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter