Amazon, Microsoft και Expedia κατά του διατάγματος Τραμπ

Amazon, Microsoft και Expedia κατά του διατάγματος Τραμπ

Η Amazon, η Microsoft και η Expedia υποστηρίζουν την κίνηση προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ για το διάταγμα που υπέγραψε πρόσφατα, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Με τη μήνυση, την οποία κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσινγκτον Μπομπ Φέργκιουσον, έχει ως στόχο να αποδείξει ότι το διάταγμα του Προέδρου Τραμπ είναι αντισυνταγματικό.

Ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε ότι η εταιρεία του «είναι έτοιμη να υποστηρίξει την κίνηση αυτή», ενώ σε ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι προτίθεται να καταθέσει «εάν χρειαστεί».

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε εχθές, Δευτέρα, στους υπαλλήλους του, ο Μπέζος ανέφερε ότι «είμαστε ένα έθνος μεταναστών των οποίων τα διαφορετικά υπόβαθρα, οι ιδέες και οι απόψεις έχουν συμβάλλει στο να δημιουργούμε και να εφευρίσκουμε εδώ και 240 χρόνια. Κανένα άλλο έθνος δεν είναι καλύτερο στο να αξιοποιεί την ενέργεια και το ταλέντο των μεταναστών. Είναι ένα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα χώρας μας -το οποίο δεν θα πρέπει να αποδυναμώσουμε».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο Μπέζος δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει ήδη προσεγγίσει ηγέτες του Κογκρέσου με σκοπό να εξεταστούν όλες οι νομοθετικές επιλογές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter