Amazon: Ο Jeff Bezos «φεύγει», ο Andy Jassy «έρχεται»

Amazon: Ο Jeff Bezos «φεύγει», ο Andy Jassy «έρχεται»

Το «τιμόνι» της Amazon ετοιμάζεται να παραδώσει ο Jeff Bezos, ο οποίος ηγείται της εταιρείας επί σχεδόν 30 χρόνια, και υπό την ηγεσία του η εταιρεία μετατράπηκε από ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο στο σημερινό πολυεθνικό γίγαντα που γνωρίζουμε.

Σε λίγους μήνες λοιπόν το «τιμόνι» της εταιρείας θα αναλάβει ο Andy Jassy, που επί 15 χρόνια αποτελεί το «δεξί χέρι» του Bezos.

Μπορεί βέβαια ο Jeff Bezos να αφήνει το «τιμόνι» της Amazon, αλλά όχι και την εταιρεία του, αφού διατηρεί το ποσοστό του, όπως και τη θέση του προέδρου του ΔΣ, από όπου θα ασκεί «υψηλή εποπτεία».

Η Amazon είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αμερικανικού success story. Ιδρύθηκε από τον Jeff Bezos το 1994 ως ένα διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, και από τότε εξελίχθηκε σε έναν πολυεθνικό γίγαντα με 1,3 εκατ. Συνεργάτες (και τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ, μετά τη Wallmart), και πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες σε όλο τον κόσμο, ενώ οι υπηρεσίες της έχουν επεκταθεί σε ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα. Όλα αυτά συντέλεσαν στην αύξηση της περιουσίας του Jeff Bezos στα 188 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον ως το δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, πίσω μόνο από τον Elon Musk της Tesla.

Ο νέος «τιμονιέρης» της Amazon

Ο 53χρονος Andy Jassy θεωρείται το «δεξί χέρι» και το «alter ego» του Jeff Bezos, ενώ είναι και επικεφαλής της Amazon Web Services, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματικούς βραχίονες της Amazon, και πρόσφατα άνοιξε γραφεία στη χώρα μας

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter