Αμβούργο: O δράστης της επίθεσης στο σούπερ μάρκετ ακινητοποιήθηκε από περαστικούς

Αμβούργο: O δράστης της επίθεσης στο σούπερ μάρκετ ακινητοποιήθηκε από περαστικούς

Περαστικοί καταδίωξαν τον δράστη της φονικής επίθεσης με μαχαίρι σήμερα σε ένα σούπερ μάρκετ στο Αμβούργο στη Γερμανία, οι οποίοι κατάφεραν να τον πιάσουν και να τον ακινητοποιήσουν προτού τον παραδώσουν στην αστυνομία, περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού περιστατικού.

«Κόσμος έτρεχε πίσω από τον δράστη και του πέταγε καρέκλες» είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) η 18χρονη Σαϊλίν Ρέτμερ, υπάλληλος ενός φούρνου δίπλα στο σούπερ μάρκετ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία το απόγευμα.

Ο άνδρας, τα κίνητρα του οποίου και η ταυτότητα δεν έχουν γίνει γνωστά, τελικά ακινητοποιήθηκε από τους διώκτες του.

Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε λίγο μετά την επίθεση στον ιστότοπό της μια φωτογραφία να κάθεται στο πίσω κάθισμα ενός περιπολικού με το κεφάλι του καλυμμένο με μια λευκή πλαστική κουκούλα ενώ είναι γεμάτος αίματα.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης τραυματίστηκε ελαφρά. Ωστόσο δεν έχουν προς το παρόν διευκρινίσει εάν το αίμα στις φωτογραφίες ήταν δικό του και προερχόταν από τα τραύματα που του προκάλεσαν περαστικοί ή προερχόταν από τα θύματα της επίθεσης με το μαχαίρι.

Ο άνδρας σκότωσε έναν άνθρωπο μέσα στο σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Edeka και τραυμάτισε άλλους τέσσερις, έναν εκ των οποίων σοβαρά, τον οποίο μάλιστα ακολούθησε.

Για ποιο λόγο; Η αστυνομία μιλάει για χτυπήματα από μαχαίρι που του κατάφερε «τυχαία».

«Φώναζε Αλλάχου Άκμπαρ κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι», αφηγήθηκε ένας αυτόπτης μάρτυρας σε δημοσιογράφους. Μια γυναίκα που περίμενε σε ταμείο του σούπερ μάρκετ τη στιγμή της επίθεσης επιβεβαίωσε με τη σειρά της την παραπάνω μαρτυρία:

«Σήκωσε ψηλά τα χέρια του και φώναξε “Αλλάχου Άκμπαρ”», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο n-tv.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

«Πίστευα ότι πρωταγωνιστούσα σε b-movie, πίστευα ότι θα με μαχαιρώσει» τόνισε η ίδια κι υπογράμμισε ότι «φοβήθηκε πως θα πέθαινε».

Κρατούσε «ένα τεράστιο μαχαίρι» περιέγραψε.

Οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες αφηγήθηκαν πως είδαν τον άνδρα να βγαίνει από το σούπερ μάρκετ και να τρέχει στο πεζοδρόμιο. Φεύγοντας, «χτύπησε ένα νεαρό κορίτσι» και συνέχισε την πορεία του αφήνοντας το θύμα του «να κλαίει στο πεζοδρόμιο», σημείωσε ένας σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το περιστατικό σημειώθηκε περί τις 15.10 τοπική ώρα σε έναν πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο, τη Fuhlsbütteler Straße.

«Ήταν ένα σοκ» είπε ο Ομάρ, πωλητής σε ένα κιόσκι.

Γεννήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι σήμερα στο Αμβούργο της Γερμανίας είναι ένας 26χρονος άνδρας γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, που επισήμανε ότι συνεχίζει τις έρευνες για να καθορίσει την τωρινή του υπηκοότητα.

Οι αρχές επίσης αναθεώρησαν τον απολογισμό της επίθεσης που διαπράχθηκε το απόγευμα σε μια εμπορική συνοικία της πόλης: εκτός του ενός νεκρού, συνολικά έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, κάποιοι εκ των οποίων σοβαρά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter