Αμείλικτα ερωτήματα από τον Αλέξη Τσίπρα 

Αμείλικτα ερωτήματα από τον Αλέξη Τσίπρα 

Θρυαλλίδα για το πολιτικό σύστημα το σκάνδαλο των υποκλοπών, έτοιμος για πρόωρες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει και θα συνεχίσει να «πυροβολεί» κατά βούληση τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για το θέμα των υποκλοπών, ενώ ταυτόχρονα έχει θέσει το κόμμα του σε άτυπη προεκλογική ετοιμότητα, πιστεύοντας ότι είναι εξαιρετικά πιθανό ο πρωθυπουργός να επιχειρήσει να «δραπετεύσει» διά της κάλπης.

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη που μας πέρασε στο δελτίο του Star έθεσε μεταξύ άλλων τρία καίρια ερωτήματα χωρίς να λάβει επίσημη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό:

Αν υπάρχει και άλλο πολιτικό πρόσωπο πέρα από τα 31 που δημοσίευσε το Documento, για το οποίο υπήρξε «νόμιμη» επισύνδεση και από την ΕΥΠ.

Αν υπάρχει υπουργός του Κυρ. Μητσοτάκη που ήταν επισυνδεδεμένος επισήμως κι αυτός από την ΕΥΠ. Και αν υπάρχει και δημοσιογράφος που ήταν κι αυτός επισυνδεδεμένος επισήμως από την κρατική υπηρεσία.

Μέχρι τώρα γνωρίζουμε την παρακολούθηση για «εθνικούς» λόγους, όπως είπαν οι ιθύνοντες, του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ.

Δεν σταματά σε δύο πρόσωπα

Ομως στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το σκάνδαλο των «νόμιμων» παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του κ. Κοντολέων δεν σταματά στα δύο παραπάνω πρόσωπα. H τυχόν ύπαρξη και άλλων παρακολουθήσεων θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφού θα είναι μια ακόμη, τρανταχτή αυτήν τη φορά, απόδειξη ότι τα δύο συστήματα (της ΕΥΠ και του Predator) λειτουργούσαν παράλληλα και συμπληρωματικά από ένα ενιαίο κέντρο.

Διόλου τυχαία δεν ήταν και η επίθεση του Αλ. Τσίπρα στην εισαγγελέα της ΕΥΠ, την κ. Βλάχου, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ήρθε με θράσος στον ναό της δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και μας είπε ότι “έχω ανέλεγκτη κρίση και άμα γουστάρω μπορώ να παρακολουθώ, να υπογράφω διάταξη να παρακολουθείται και η πρόεδρος της Δημοκρατίας”, θυμίζοντάς μας σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του ’60, του αλήστου μνήμης εισαγγελέα Κόλλια».

Και συνέχισε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας την επιβλέπουσα εισαγγελέα της ΕΥΠ αν «μπορεί να βγει και να δηλώσει δημόσια, ευθαρσώς, ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαινόντων προσώπων του δημόσιου βίου;».

Η ποιοτική όμως διαφορά για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αυτήν τη φορά τα στελέχη του δεν αναλώνονται σε μια επικοινωνιακή τακτική θεωρητικού περιεχομένου, αλλά επικεντρώνουν στον «εγκέφαλο» του παρακρατικού μηχανισμού των παρακολουθήσεων, τον ένοικο του Μαξίμου, τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά υπήρξαν ενστάσεις από την πλευρά της μειοψηφίας, η οποία ήθελε μια πιο θεωρητική στάση καταδίκης, γενικώς και αορίστως, των παρακολουθήσεων (βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ) αλλά και προσοχή στο τοξικό κλίμα όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία των εκλογών.

Ενστάσεις που απορρίφθηκαν άμεσα, δίνοντας και το μέτρο της ηγεσίας απέναντι στο μείζον σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων και στην αναγκαιότητα θεσμικής θωράκισης της χώρας από φαινόμενα διαφθοράς σε ένα άκρως πρωθυπουργικό σύστημα όπως είναι το ελληνικό. Ηγεσία που, όπως γράψαμε και παραπάνω, είναι με το δάχτυλο στην κάλπη παρότι θεωρεί πρώτο θέμα την ακρίβεια που μαστίζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Πολλώ δε μάλλον όταν δεν υπάρχει καμιά διαδικασία μέσω της οποίας να υπάρχει εξάρθρωση της συμμορίας που έχει θέσει σε λειτουργία το Predator για παράδειγμα.

Δεν είναι δυνατόν, λένε στην Κουμουνδούρου, το ίδιο το Μαξίμου στην προσπάθειά του να βγει από το κάδρο να παραδέχεται δημόσια ότι λειτουργεί κάποιο κέντρο παρακολουθήσεων στη χώρα με το παράνομο αυτό λογισμικό, όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο, όπως ο Μάκης Βορίδης, να λένε on camera ότι δεν είναι παράνομο.

«Τι είναι η χώρα, ξέφραγο αμπέλι όπου όποιος θέλει παρακολουθεί όποιον θέλει αρκεί να έχει χρήματα να προμηθευτεί το λογισμικό;».

«Δεν υπάρχει καμία εξάρθρωση, κανένα φως δεν έχει πέσει. Αρα, λοιπόν, υποθέτω ότι δεν σταμάτησε ξαφνικά από ντροπή, συνεχίζει να λειτουργεί» σημείωσε την Πέμπτη ο Αλ. Τσίπρας.

«Κρύβεται και δεν δίνει εκ νέου απαντήσεις»

Φυσικά ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν ήρθε στη Βουλή την Παρασκευή να απαντήσει στις ερωτήσεις του Αλ. Τσίπρα. «Δεν ήρθε όταν συζητούσαμε το πόρισμα της εξεταστικής. Δεν πήγε, κρύφτηκε από την επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την PEGA, να δώσει απαντήσεις. Δεν ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή να δώσει απαντήσεις στην ερώτηση που έκανα εγώ. Και δεν έρχεται και αύριο στη Βουλή να δώσει εκ νέου απαντήσεις μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και παράλληλα «επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες με την πλειοψηφία που διέθετε στην εξεταστική επιτροπή προκειμένου να μην καταθέσουν και απειλεί δεξιά και αριστερά με δέκα χρόνια φυλάκιση όσους πουν την αλήθεια και σπάσουν το απόρρητο».

Ο Αλ. Τσίπρας λέει και κάτι ακόμη αναφερόμενος στο δημοσίευμα του Documento. Οτι «δεν βγήκε ξαφνικά από το πουθενά». Προηγήθηκε μια σειρά από συμπτώσεις από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Ανδρουλάκης, ο αρχηγός του τρίτου κόμματος, παρακολουθείτο και από την ΕΥΠ με επίσημη επισύνδεση και από το Predator μέχρι και σήμερα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter