Αμερικανικά F16 κατέρριψαν τούρκικο drone στη Συρία (Video)

Αμερικανικά F16 κατέρριψαν τούρκικο drone στη Συρία (Video)

Οι ΗΠΑ κατέρριψαν την Πέμπτη, ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που επιχειρούσε κοντά σε αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από τις ΗΠΑ δεν ανήκε στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας ανώνυμα, δήλωσαν ότι ένα F-16 κατέρριψε το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν πολλές φορές Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους για να τους προειδοποιήσουν ότι επιχειρούσαν κοντά στις χερσαίες δυνάμεις των ΗΠΑ.

 

 

Αξιωματούχος δήλωσε ότι το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θεωρήθηκε οπλισμένο.

Η υποστήριξη των ΗΠΑ προς τις κουρδικές δυνάμεις στη βόρεια Συρία έχει προκαλέσει εδώ και καιρό εντάσεις με τη σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, η οποία τις θεωρεί πτέρυγα του παράνομου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). Η εν λόγω ομάδα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Κυριακής στην Άγκυρα κοντά σε κυβερνητικά κτίρια.

Στη Συρία εδρεύουν περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες, οι οποίοι συνεργάζονται με μαχητές του SDF υπό κουρδική ηγεσία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter