Αμερικανικά ΜΜΕ: Θετικές προοπτικές στην ελληνο-αμερικανική οικονομική συνεργασία

Αμερικανικά ΜΜΕ: Θετικές προοπτικές στην ελληνο-αμερικανική οικονομική συνεργασία

Εκτενής ήταν η κάλυψη της συνάντησης του Προέδρου των Η.Π.Α. και του Έλληνα πρωθυπουργού από τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και από τα μεγάλα ΜΜΕ άλλων χωρών.

Στους NYTimes/AP διαβάζουμε ότι ο Πρόεδρος Τραμπ χαιρετίζει την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας κατά τη συνάντηση στον Λ. Οίκο. Οι ΗΠΑ στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας καθώς η χώρα ανακάμπτει από την οικονομική κρίση, υπογράμμισε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνεται στο ίδιο δημοσίευμα και προστίθεται: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα σχετικά με την άμυνα, την ενέργεια και το εμπόριο. Από την πλευρά του, ο Τσίπρας υπογράμμισε ότι η χώρα του έχει σημειώσει οικονομική πρόοδο «αφήνοντας πίσω το οικονομικό μοντέλο που οδήγησε στην κρίση». Τέλος, αναφερόμενος στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις τις χαρακτήρισε «σημαντικότερες από ποτέ», επισημαίνει η μεγάλη αμερικανική εφημερίδα.

Ενώ και η έτερη σημαντική εφημερίδα, η Washington Post έγραψε ότι τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο χθες. Συναντώντας τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο Τραμπ δήλωσε ότι η Ελλάδα είχε «περάσει πολλά» κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης περιόδου της οικονομικής κρίσης, αλλά υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σταθερά στο πλευρό της, καθώς η χώρα εφαρμόζει πρόγραμμα ελάφρυνσης του χρέους της. «Ο αμερικανικός λαός στέκεται δίπλα στον ελληνικό λαό, καθώς ανακάμπτει από την οικονομική κρίση, που έπληξε πρόσφατα το έθνος τους», δήλωσε ο Ντ. Τραμπ μαζί τον Αλ. Τσίπρα στο Rose Garden. Και πρόσθεσε: «Μια ισχυρή και ακμάζουσα Ελλάδα προσφέρει τεράστια ευκαιρία για το αμερικανικό εμπόριο, τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», έγραψε η έγκριτη αμερικανική εφημερίδα.

Από την πλευρά του, το Reuters αναδημοσιεύει το tweet του Προέδρου Τραμπ, στον επίσημο λογαριασμό του: «Ήταν μεγάλη μου τιμή να υποδεχθώ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Λευκό Οίκο σήμερα!»

Σε νεότερο ρεπορτάζ του CNBC, αναφέρεται ότι οι δύο ηγέτες θα εξετάσουν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ενισχυθεί η ροή επενδυτικών κεφαλαίων των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Στόχος του Έλληνα πρωθυπουργού είναι το άνοιγμα στις αγορές και η απαλλαγή από την βοήθεια των δανειστών. Ήδη, αναφέρει το δημοσίευμα, υπάρχουν ενδείξεις ότι Αμερικανοί επενδυτές θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, ενώ αναφορά γίνεται, ως παράδειγμα, στην πρόσφατη εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με τον Endy Zemenides (σ.σ. Έντι Ζεμενίδης), εκτελεστικό διευθυντή του Hellenic American Leadership Council, αρκετοί επενδυτές συναντήθηκαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό τις προηγούμενες μέρες προκειμένου να διερευνήσουν την πιθανότητα επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ενώ στο ρεπορτάζ της Wall Street Journal και της συναδέλφου Νεκταρίας Σταμούλη υπογραμμίζεται ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ελάφρυνση του χρέους.

Διαβάστε περισσότερα και εδώ.

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter