Αμερικανικές εκλογές: Επιχειρηματικοί και θρησκευτικοί φορείς καλούν τους Αμερικανούς να δείξουν υπομονή

Αμερικανικές εκλογές: Επιχειρηματικοί και θρησκευτικοί φορείς καλούν τους Αμερικανούς να δείξουν υπομονή

Οι διοικήσεις του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, της μεγαλύτερης εργατικής ομοσπονδίας (AFL-CIO), της Εθνικής Ένωσης Ευαγγελικών, αλλά και του Εθνικού Δικτύου Αφροαμερικανών Κληρικών ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι η βία, ο εκφοβισμός, αλλά και άλλες τακτικές αποδυναμώνουν τις ΗΠΑ.

Οι παραπάνω φορείς παρότρυναν τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, τα ΜΜΕ, αλλά και όλους τους Αμερικανούς, να δώσουν το κατάλληλο χρονικό περιθώριο για την καταμέτρηση όλων των έγκυρων ψηφοδελτίων για τις χθεσινές προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη νίκη του, νωρίς χθες, Τετάρτη, το πρωί, προχωρώντας σε αβάσιμους ισχυρισμούς για εκλογική νοθεία, ενώ ζήτησε τον τερματισμό της καταμέτρησης των (επιστολικών) ψηφοδελτίων, προκαλώντας σοκ ακόμη και σε Ρεπουμπλικάνους, ενισχύοντας το κλίμα αμηχανίας στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα.

Η εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ μήνυσε το Μίσιγκαν, προκειμένου να τερματίσει την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, ενώ δήλωσε ότι θα επιδιώξει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν, όπου νίκησε ο Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter