Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αμερικανικό Καν Καν στην ορκωμοσία του Τραμπ και μαλλιοτραβήγματα!

Η ομάδα που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μετάβασης της εξουσίας δεν κρύβει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προκειμένου να βρει τραγουδιστές και καλλιτέχνες, που θα αποδεχθούν με προθυμία να συμμετάσχουν στην τελετή!

Η ανακοίνωση της συμμετοχής των Rockettes, ενός θιάσου χορευτριών από τη Νέα Υόρκη, στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ πυροδότησε μια διαμάχη και στο πλαίσιο αυτό ένα από τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, προτού την ανακαλέσει στην τάξη η συνδικαλιστική ένωση που τις εκπροσωπεί.

Η ομάδα που έχει επιφορτιστεί με τη διαδικασία μετάβασης της εξουσίας δεν κρύβει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει προκειμένου να βρει τραγουδιστές και καλλιτέχνες, που θα αποδεχθούν με προθυμία να συμμετάσχουν στην τελετή, καθώς ο κόσμος του θεάματος, στη μεγάλη του πλειονότητα, είναι εχθρικά διακείμενος προς τον επιχειρηματία.

Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ιταλός τραγουδιστής Αντρέα Μποτσέλι, η τραγουδίστρια από το Κεμπέκ Σελίν Ντιόν και το αμερικανικό συγκρότημα Kiss απάντησαν αρνητικά στην πρόσκληση, ενώ ο Βρετανός Έλτον Τζον διέψευσε τις διαβεβαιώσεις ενός μέλους της ομάδας μετάβασης του προέδρου που είχε σπεύσει να ανακοινώσει τη συμμετοχή του.

Η ομάδα μετάβασης και ο όμιλος Madison Square Garden (MSG), στον οποίο ανήκουν τα δικαιώματα του καλλιτεχνικού θιάσου, γνωστοποίησαν σε ένα δελτίο τύπου ότι οι Radio City Rockettes θα εμφανιστούν στην τελετή ορκωμοσίας της 20ης Ιανουαρίου στην Ουάσιγκτον.

Κάθε χρόνο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, αυτή η ομάδα δίνει παραστάσεις στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη. Εκεί οι χορεύτριες επιδεικνύουν με απόλυτα συγχρονισμένες κινήσεις τις ικανότητές τους, σε έναν χορό που παραπέμπει στο γαλλικό κανκάν.

«Νιώθουμε τιμή που ζητήθηκε εκ νέου από τις Rockettes να εμφανιστούν στις εκδηλώσεις για την ορκωμοσία» επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο όμιλος MSG.

Η ανακοίνωση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ιδίως εκ μέρους μίας εκ των χορευτριών των Rockettes, της Φοίβης Περλ, η οποία ανήρτησε ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, το οποίο κατόπιν διεγράφη, όπου η ίδια έγραφε πως «νιώθει άβολα και απογοητευμένη».

«Η απόφαση να χορέψω για ένα πρόσωπο που αντιπροσωπεύει όλα όσα εμείς αντιμαχόμαστε είναι φρικτή» τόνιζε στο μήνυμά της, σύμφωνα με τον ιστότοπο Hollywood Reporter.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ιστότοπο BroadwayWorld, το συνδικάτο στο οποίο ανήκουν οι Rockettes, το American Guild of Variety Artists (Agva) έστειλε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις χορεύτριες για να τις επαναφέρει στην τάξη.

«Φοβάμαι πολύ ότι η συζήτηση ενός μποϊκοτάζ δεν είναι δυνατή» έγραψε ένα από τους επικεφαλής της ένωσης.

Ο όμιλος MSG εξέδωσε κατόπιν ένα δεύτερο δελτίο τύπου, που εστάλη και στο Γαλλικό Πρακτορείο, όπου διαβεβαίωνε ότι η συμμετοχή μιας χορεύτριας σε μια εκδήλωση είναι εθελοντική.

«Δεν τους είπαμε ποτέ ότι πρέπει να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση, περιλαμβανομένης της ορκωμοσίας» υπογραμμίζει ο όμιλος, ενώ επιβεβαιώνει ότι ο αριθμός αιτήσεων των χορευτριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην τελετή της 20ης Ιανουαρίου ήδη έχει υπερβεί τον προβλεπόμενο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.