«Αμερικανικός πονοκέφαλος» για την Xiaomi!

«Αμερικανικός πονοκέφαλος» για την Xiaomi!

Πάνω που η κινεζική Xiaomi κατέκτησε την τρίτη θέση στις παγκόσμιες πωλήσεις smartphones, θα έχει πλέον ένα νέο και πολύ σοβαρό «πονοκέφαλο» να αντιμετωπίσει, καθώς, μετά τη Huawei, μπήκε κα αυτή στη «μαύρη λίστα» των ΗΠΑ με τις εταιρείες που θεωρούνται επικίνδυνες για την ασφάλεια της χώρας.

Ειδικότερα, το σχετικό διάταγμα της απερχόμενης κυβέρνησης αναφέρει ότι η Xiaomi αποτελεί μία «κομμoυνιστική, κινέζικη στρατιωτική εταιρεία» και απαγορεύει στα φυσικά και νομικά πρόσωπα με έδρα τις ΗΠΑ να κατέχουν μετοχές της. Μάλιστα θέτει το Νοέμβρη του 2021 ως χρονικό όριο μέχρι το οποίο οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν «ξεφορτωθεί» τις μετοχές της εταιρείας (όσοι κατέχουν τέτοιες).

Ωστόσο, επί του παρόντος το συγκεκριμένο διάταγμα δεν απαγορεύει τη συνεργασία αμερικανικών εταιρειών με τη Xiaomi, πράγμα που ισχύει για τη Huawei, κα αυτό πρακτικά σημαίνει πως τα smartphones της Xiaomi δε θα «αποχωριστούν» επί του παρόντος το Google Play Store (όπως έχει συμβεί με τα κινητά της Huawei). Τίποτα ωστόσο δε μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον.

Η αντίδραση της εταιρείας ήταν να ανακοινώσει ότι «δεν είναι μια κομμουνιστική κινεζική στρατιωτική εταιρεία και με κανέναν τρόπο δεν ανήκουμε, δεν ελεγχόμαστε ούτε συνδεόμαστε με τον κινεζικό στρατό», καθώς και να σημειώσει ότι τα προϊόντα της σχεδιάζονται αποκλειστικά για εμπορική χρήση και όχι για στρατιωτική.

Κανείς δε μπορεί να γνωρίζει τί θα πράξει η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ μόλις αναλάβει καθήκοντα, ωστόσο δείχνει αρκετά δύσκολο να ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση από τη στιγμή που αυτή «εντάσσεται» (όπως φαίνεται) στον Αμερικανο – Κινεζικό εμπορικό πόλεμο, ο οποίος δείχνει να έχει πολλά επεισόδια ακόμα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter