Αμερικανοί στρατιώτες θα βάψουν το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για λόγους… αισθητικής!

Αμερικανοί στρατιώτες θα βάψουν το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό για λόγους… αισθητικής!

Φούξια ή χακί; Μήπως απλώς μαύρο; Ή στα χρώματα της αστερόεσσας;

Οι Αμερικανοί στρατιώτες, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης, θα αναλάβουν να βάψουν το αμφιλεγόμενο τείχος στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκειμένου “να βελτιωθεί η αισθητική του”.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απευθύνεται στο Κογκρέσο, ανέφερε ότι στρατιώτες πρόκειται να βάψουν ένα μέρος του τείχους, στην Καλιφόρνια, με βασικό στόχο τον εξωραϊσμό του. Δεν διευκρίνισε όμως ποια απόχρωση θα προτιμηθεί για να καλυφθεί το σημερινό μεταλλικό χρώμα του.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η ανανέωση αυτή “μπορεί να είναι επωφελής για τις επιχειρήσεις” στα σύνορα. Ενδεχομένως, η μπογιά να καταστήσει δυσκολότερο το σκαρφάλωμα στο τείχος ή να φαίνονται καλύτερα εκείνοι που θα επιχειρήσουν να το περάσουν, αναφέρεται στο μήνυμα αυτό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να επιλεχθεί ένα “βαθύ μαύρο” χρώμα, που απορροφά τη ζέστη, ώστε το τείχος να “καίει” και να μην μπορεί κάποιος να σκαρφαλώσει σ’ αυτό.

Η ανακοίνωση αυτή αναζωπύρωσε την αντιπαράθεση για τη διάθεση πόρων των ενόπλων δυνάμεων για την οικοδόμηση του τείχους στα νότια σύνορα. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν χαρακτήρισε “ντροπιαστικό” τον τρόπο με τον οποίο δαπανούνται τα χρήματα των φορολογούμενων. “Οι στρατιωτικοί μας έχουν σημαντικότερη δουλειά να κάνουν από το να εξωραΐζουν το τείχος του Τραμπ”, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter