Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Αμερικανός γερουσιαστής: Τα Σκόπια δεν είναι χώρα και πρέπει να διαλυθούν

Ψυχρολουσία στα Σκόπια μετά τη δήλωση του Αμερικανού Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Ντάνα Ροχραμπάτσερ ότι τα Σκόπια δεν είναι χώρα και οι μισοί Σκοπιανοί πρέπει να πάνε στο Κόσοβο και οι άλλοι μισοί στην Βουλγαρία.

«Η θέση μου είναι ότι η "Μακεδονία" δεν είναι χώρα. Λυπάμαι, δεν είναι χώρα», δήλωσε ο Ντάνα Ροχραμπάτσερ, μιλώντας στην αλβανική τηλεόραση, στο κανάλι Vizion Plus.

«Υπάρχει τέτοιος διαχωρισμός στην χώρα αυτά, που ποτέ δεν θα μπορέσουν να ζήσουν ενωμένοι στο μέλλον. Για το λόγο αυτό, Κοσοβάροι και Αλβανοί από την "Μακεδονία" πρέπει να ενσωματωθούν στο Κόσοβο και το υπόλοιπο της "Μακεδονίας" να γίνει μέρος της Βουλγαρίας, ή όποιας άλλης χώρας εκείνοι αισθάνονται πιο κοντά τους», συνέχισε ο ίδιος.

«Κρατάμε ζωντανή τη "Μακεδονία" γιατί κάποιος πριν από 30 χρόνια αποφάσισε ότι αυτό πρέπει να βγει από την διάλυση της Γουγκοσλαβίας», κατέληξε ο Ροχραμπάτσερ.

Μάλιστα ο βουλευτής όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει "επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες".

Όπως μάλιστα είπε μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής.

Άμεσα αντέδρασε το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, που κατέθεσαν διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. «Οι απόψεις του όπως εκφράστηκαν δημιουργούν ένταση σχετικά με την "Μακεδονία" στην περιοχή. Πυροδοτούν την εθνικιστική ρητορική στις γειτονικές περιοχές και μας πηγαίνουν στο παρελθόν», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.