Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία: Ροκ σταρ ο… Κουρτς!

Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία: Ροκ σταρ ο… Κουρτς!

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στη Γερμανία Ρίτσαρντ Γκρένελ εξέφρασε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Breitbart την ικανοποίησή του για το κύμα συντηρητισμού που έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη και πρόσθεσε ότι επιθυμεί «να ενδυναμώσει» τους ηγέτες του κινήματος αυτού, ενώ δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς, “Ροκ σταρ”!

«Υπάρχουν πολλοί συντηρητικοί σε όλη την Ευρώπη που έχουν επικοινωνήσει μαζί μου για μου πουν πως νιώθουν ότι υπάρχει μια αναγέννηση», επεσήμανε ο Γκρένελ.

«Θέλω οπωσδήποτε να ενδυναμώσω τους συντηρητικούς σε όλη την Ευρώπη (…). Πιστεύω ότι εγκαθίσταται ένα κύμα συντηρητικών πολιτικών εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών της αριστεράς», εξήγησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στο Breitbart.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό και είναι μια ιδιαίτερα συναρπαστική περίοδος για εμένα (…) Πιστεύω ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ έχει ενδυναμώσει τα άτομα και τους λαούς ώστε να μπορούν να πουν ότι δεν θα επιτρέψουν στην πολιτική τάξη να καθορίζει πριν διεξαχθούν εκλογές ποιος θα κερδίσει και ποιος μπορεί να θέσει υποψηφιότητα», σχολίασε ο Γκρένελ, ένθερμος υποστηρικτής του Αμερικανού προέδρου.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρεσβευτής δεν δίστασε να εκφράσει τον σεβασμό και τον θαυμασμό του για τον συντηρητικό Αυστριακό καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτς και τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί: «Πιστεύω ότι ο Σεμπάστιαν Κουρτς είναι ένας ροκ σταρ. Είμαι μεγάλος φαν».

Ωστόσο η συνέντευξη αυτή στο Breitbart προκάλεσε αντιδράσεις από Αμερικανούς πολιτικούς, με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Κρις Μέρφι να γράφει στο Twitter: «Η συνέντευξη αυτή είναι φρικτή». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Γκρένελ τον είχε διαβεβαιώσει ότι όταν γίνει πρεσβευτής θα πάψει να εμπλέκεται στην πολιτική.

Πηγή: Breitbart, Zeit, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter