Αμερικάνος στρατηγός προς τον Τραμπ για Ιράν: «Θα έχεις έναν γ***μένο πόλεμο»

Αμερικάνος στρατηγός προς τον Τραμπ για Ιράν: «Θα έχεις έναν γ***μένο πόλεμο»

Ο αρχηγός του αμερικανικού Στρατιωτικού Επιτελείου Μαρκ Μίλεϊ φέρεται σταμάτησε τον τότε πρόεδρο Τραμπ από το να αρχίσει έναν πόλεμο με το Ιράν ενώ πέτυχε την ομαλή μεταβίβαση της εξουσίας έπειτα από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό The New Yorker ο Τραμπ τις τελευταίες μέρες της προεδρίας του σκεφτόταν σοβαρά το ενδεχόμενο επίθεσης στο Ιράν ώστε να αποφύγει την παράδοση της εξουσίας στον Μπάιντεν.

Πολλοί ξένοι και εσωτερικοί παίκτες φαίνεται να πίεζαν προς αυτή τη κατεύθυνση. Ο τότε πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου από κοινού με συμβούλους Ασφαλείας του τότε Αμερικανού προέδρου ασκούσαν σοβαρές πιέσεις στον Τραμπ ώστε να χτυπήσει το Ιράν με πυραύλους. Ο στρατηγός Μίλεϊ φέρεται να είπε στον Τραμπ «θα έχεις έναν γ***ημένο πόλεμο», αναφερόμενος στα σχέδια του τελευταίου για το Ιράν.

Επίσης, αναφέρθηκε στους φόβους του που είχε για ένα επικείμενο πραξικόπημα στις ΗΠΑ, έπειτα από την ήττα του Τραμπ στις εκλογές της 3η Νοεμβρίου 2020. Ο Μίλεϊ σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες είχε επαφές με άλλους πολιτικούς παράγοντες της τότε κυβέρνησης όπως ο τότε αντιπρόεδρος Μάικ Πενς καθώς και της αντιπολίτευσης των Δημοκρατικών, με στόχο την αποτροπή ενός πραξικοπήματος από τον Τραμπ. Ο Μίλεϊ είχε διατάξει στους υφισταμένους του στον στρατό να μην δέχονται διαταγές από τον Τραμπ εάν αυτές δεν είχαν εγκριθεί προσωπικά από τον ίδιο.

Επιπλέον, ο Μίλεϊ συνέκρινε τον Τραμπ με τον Χίτλερ και αναρωτιόταν εάν ο τότε πρόεδρος αναζητούσε κάποια ιστορική ευκαιρία ώστε να παραμείνει στην εξουσία, συγκρίνοντας τη κατάσταση με τη πυρκαγιά στο Ράιχσταγκ το 1933.

Ο Τραμπ αρνήθηκε τις κατηγορίες περί πραξικοπήματος και σε ανακοίνωση του έγραψε ότι «Εάν ήθελα να κάνω ένα πραξικόπημα, ένα από τους τους τελευταίους ανθρώπου που θα ήθελα να το κάνει θα ήταν ο στρατηγός Μαρκ Μαρκ Μίλεϊ.»

Οι παραπάνω αποκαλύψεις συνθέτουν μία ψηφιδωτή εικόνα για τις τελευταίες μέρες της κυβέρνησης Τραμπ. Όπου η παράνοια, τα αδιέξοδα και ο φόβος είχαν κατακτήσει τον Λευκό Οίκο, παραλύοντας την ικανότητα της κυβέρνησης να κυβερνά, θέτοντας τις ΗΠΑ σε παράλυση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter