«Άμεσα μέτρα προστασίας» ζήτησαν από την κυβέρνηση οι εκπαιδευτικοί (Photos)

Φωτογραφία από την πορεία των εκπαιδευτικών στην Αθήνα.

Εκπαιδευτικοί και γονείς κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, ζητώντας από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα για την προστασία δασκάλων και μαθητών από τον κορονοϊό με το άνοιγμα των σχολείων.

Οι σύλλογοι των δασκάλων και καθηγητών, μαζί με γονείς και μαθητές, διαδήλωσαν φωνάζοντας για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων στα σχολεία, όπως οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, η θέσπιση ολιγάριθμων τμημάτων, το «πάγωμα» απολύσεων αναπληρωτών αλλά και η εξασφάλιση όλων των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται για την επανέναρξη των σχολείων.

Οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών απαιτούν από την κυβέρνηση έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, όπως επίσης και τη διενέργεια δωρεάν τεστ.

Στην Αθήνα, η πορεία των εκπαιδευτικών ξεκίνησε από τα Προπύλαια και ολοκληρώθηκε έξω από τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Διοικητήριο, με κατάληξη το Εργατικό Κέντρο της πόλης. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.