Άμεση σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών ζητούν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Άμεση σύγκληση των αρμόδιων Επιτροπών ζητούν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των επιχειρήσεων

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής απέστειλαν 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αλλά και της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, μετά την κραυγή αγωνίας από τη ΓΣΕΒΕΕ για τον αποκλεισμό μεγάλου των επιχειρήσεων από τα μέτρα ενίσχυσης.

Μετά την επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) αναφορικά με την ανάγκη έκτακτης σύγκλησης των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής, 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Παππά- προωθούν το εν λόγω αίτημα στον Κ. Τασούλα προκειμένου να συγκληθούν οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρίνουν ως μείζον ζήτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον τρόπο υλοποίησης των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων από τα οποία μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων έχει αποκλειστεί. «Μόνο 2.000 επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Τράπεζας» τονίζουν στην επιστολή τους και προσθέτουν πως οι αρμόδιες Επιτροπές οφείλουν να αναζητήσουν λύσεις προκειμένου να ενταχθούν οι επιχειρήσεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία εγγυάται το Δημόσιο.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Κοινοποίηση:

Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Γεώργιο Βλάχο

Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κ. Σταύρο Καλογιάννη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Λάβαμε και εμείς την επιστολή της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) με αίτημα την έκτακτη σύγκληση των Διαρκών Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής σε κοινή συνεδρίαση.

Το αίτημα μάς βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Ο τρόπος υλοποίησης των μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας των ελληνικών επιχειρήσεων αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων αποκλείεται από τα συγκεκριμένα μέτρα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μόνο 2.000 επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας της Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Τούτων δοθέντων, θεωρούμε ότι οι αρμόδιες Επιτροπές οφείλουν όχι μόνο να ενημερωθούν, αλλά και να αναζητήσουν λύσεις για το μείζον πρόβλημα του αποκλεισμού μεγάλου ποσοστού της ελληνικής επιχειρηματικότητας από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία μάλιστα εγγυάται το ελληνικό Δημόσιο.

Σας παρακαλούμε, λοιπόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να ορίσετε, το συντομότερο δυνατόν, την ειδική συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών.

Με εκτίμηση

Παππάς Νικόλαος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αποστόλου Ευάγγελος

Αραχωβίτης Σταύρος

Βαρεμένος Γεώργιος

Γκιόλας Γιάννης

Δραγασάκης Ιωάννης

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζαχαριάδης Κωνσταντίνος

Καφαντάρη Χαρά

Κόκκαλης Βασίλειος

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μωραΐτης Αθανάσιος

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Ξανθόπουλος Θεόφιλος

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος

Πέρκα Θεοπίστη

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σκουρλέτης Παναγιώτης

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τζάκρη Θεοδώρα

Τζανακόπουλος Δημήτρης

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Φλαμπουράρης Αλέξανδρος

Χαρίτσης Αλέξανδρος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter